YJK-E’den Zilan festivaline katılım çağrısı

YJK-E, 23 Haziran günü Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenecek olan 14’üncü Zilan Kadın Festivali’ne katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya Kürt Kadın Hareketi- Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya (YJK-E), “23 Haziran günü Almanya'nın Dortmund kentinde ‘Parastina Efrînê parastina şoreşa jinê ye’ şiarıyla bu yıl 14'üncüsünü gerçekleştireceğimiz Zilan Kadın Festivali'ne Almanya, Hollanda ve Belçika'da yaşayan halkımızı ve dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

Kadın özgürlük mücadelesinin beş bin yıllık erkek egemen sistemin son aşaması olan kapitalist modernite sistemine karşı en radikal başkaldırı olarak ortaya çıktığını belirten YJK-E şunlara dikkat çekti: “Toplumu cinsiyetçilik, milliyetçilik, dincilik ve bilimcilikle esaret altına almaya çalışan, sahip olduğu iktidar gücünü hileyle, yalanla ve şiddetle en acımasız şekilde kullanan kapitalist modernite paradigması iflas etmiş, alternatif demokratik-ekolojik-kadın özgürlükçü toplum paradigmasının doğuşu gerçekleşmiş ve bu, Rojava'da kadınlar öncülüğünde hayat bulmuştur.

Başta faşist Türk devleti olmak üzere, küresel hegemonik güçlerin saldırıları hangi düzeyde olursa olsun kadınlar yeni bir özgürlük çağına adım atmıştır. Kadın özgürlük mücadelemiz yerelden yükselerek evrenselleşmiş, diğer halklardan kadınlarla mücadele birlikteliğimiz gün geçtikçe büyümüştür. Kadınlar kendisini özgürleştirecek bilince, iradeye ve güce ulaşmıştır.

Önder Apo'nun ideolojik temelini attığı demokratik-ekolojik-kadın özgürlükçü toplum paradigması Kürt kadınlarının yenilmez iradesi öncülüğünde hakikatle buluşmuştur. Bunun içindir ki; faşizme ve tüm soykırım saldırılarına karşı Önderliğimizin özgürlüğünü gerçekleştirmek, çağın direnişini zaferle taçlandırmak, özgür yaşamı ve kadın özgürlüğünü garantilemek iddiamız her zamankinden daha da büyüktür.

Mezopotamya, Anadolu ve Ortadoğu halkları için çok önemli olan bu tarihi süreçte faşist Erdoğan/AKP/MHP zihniyeti kadınlar başta olmak üzere devrimci ve demokrat bir duruş sergileyen insanları, halkları ve inançları hedef almaya devam etmektedir. Avrupa ülkelerinde yaşayan yurtsever halkımız, devrimci ve demokrat insanlar sandık başına giderek Halkların Demokratik Partisi HDP'ye destek vermiş, kazanımlarına bilinç ve coşkuyla sahip çıkmış ve Erdoğan/AKP/MHP faşizmini durdurmak için büyük bir emek ve direniş sergilemiştir.

YJK-E olarak 24 Haziran günü yapılacak olan seçimlerde Erdoğan/AKP/MHP faşizmini bir kez daha yenilgiye uğratacağımıza duyduğumuz büyük inançla 23 Haziran günü Almanya'nın Dortmund kentinde ‘Parastina Efrînê parastina şoreşa jinê ye’ şiarıyla bu yıl 14'üncüsünü gerçekleştireceğimiz Zilan Kadın Festivali'ne Almanya, Hollanda ve Belçika'da yaşayan halkımızı ve dostlarımızı bekliyoruz.”

Festival şu adreste yapılacak: Hoeschpark, Kirchderner Str. 35-43, 44145 Dortmund