Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Yoldaşlık dağların zorluğunu aşıyor

YJA STAR gerillaları, dağların birçok zorluğu olduğunu fakat bu zorlukların, PKK’nin kutsal yoldaşlığıyla aşıldığını ifade etti.

YJA STAR gerillaları, gerillacılığın çetin koşullarda yürütülen bir yaşam tarzı olsa da PKK yoldaşlığının verdiği güçle kolaylaştığını söyledi. Gerillalar, şunun altını çizdi: “Nasıl ki ülke sevgisi, toprak sevgisi toplumsal bir sevgiyse PKK’deki yoldaşlık sevgisi de toplumsallaşan sevgidir.”

PKK yaşamında tüm zorluklara karşı irade sahibi olmayı, bu zorlukları sevmeyi sağlayanın, yoldaşlık olduğunu kaydeden YJA STAR gerillası Rengîn, gerillacılığın çetin koşullarda yürütülen bir yaşam tarzı olsa da yoldaşlığın verdiği güçle yaşamın kolaylaştığını dile getirdi. Çok zorlu bir görevin dönüşünde sevinçle karşılanmanın, tüm zorluğu geride bıraktırdığını söyleyen Rengîn, “Fedakarlık, yoldaşlık sevgisi, birbirine olan saygı en çok PKK yoldaşlığı içinde açığa çıkıyor. Sevgiyle örülen bir samimiyet vardır. Nasıl ki ülke ve toprak sevgisi toplumsal bir sevgiyse PKK’deki yoldaşlık sevgisi de toplumsallaşan sevgidir. Zorluklarla yoğrulan yoldaşlık ilişkilerinin bağları her daim daha güçlüdür. Mesafeler yoldaşlığımıza engel olmadığı gibi, fiziki olarak tanışmamak da arkadaşlık sevgisi önünde engel değildir” dedi.

ELEŞTİRİ VE ÖZELEŞTİRİ GÜÇLENDİRİYOR

Gerilla Awaz Dilovan ise PKK yoldaşlığının birçok şeye yeniden başlama istemi geliştirdiğini belirterek, eleştiri ve özeleştiri mekanizmasıyla yoldaşlık ilişkilerinin güçlü bir şekilde geliştiğini söyledi. Yol arkadaşlığının, doğru ve sağlam yürüyüşlerde bulunmayı sağladığını, yoldaşlık sevgisi gelişti mi PKK yaşamına bağlanmanın da geliştiğini ifade eden Dilovan, “İlk katıldığım dönemde dikkatimi çeken ve beni etkileyen de sevgi ve saygının yanı sıra eleştiriler ne kadar ağır olsa değişim ve gelişimin hanesine yazılmasıydı. Yaşama katılım sevgi ve moralle gelişiyor. Dağların birçok zorluğu var fakat bu zorluklar PKK’nin kutsal yoldaşlığıyla aşılıyor. PKK yaşamı içindeki güzelik ve ahenk, mücadeleyle yoğurmana olanak sağlıyor. Zorluklar, yoldaş sevgisiyle kolaylaşıyor” şeklinde konuştu.

YOLDAŞLIK SEVGİSİ DE AYAKTA TUTUYOR

YJA STAR gerillalarında Arîn Ereb, gerilla yaşamında, savaşta, dağlarda ayakta tutan en büyük etkenin PKK yoldaşlığı olduğunu söyleyerek, şunları ifade etti: “Arkadaşlık nedir diye sorulduğunda, ilk akla gelen şey; düşünmeksizin yoldaşına olan güvendir. Göreve giderken, erzak çekerken yahut hareket halindeyken tüm yorgunluğumuzu arkadaşımızın gözüne baktığımız zaman unutuyoruz. PKK yoldaşlığındaki güçlü bağlar olduğu müddetçe mücadelemiz hiçbir zaman zayıflamaz.”