YPJ Öcalan'ın doğum günü ve kuruluş yıl dönümünü kutladı

YPJ, "Önder Apo’nun doğum günü ve YPJ’nin kuruluş yıl dönümü tüm kadınlara kutlu olsun” dedi. YPJ, tecride karşı mücadeleyi büyütme sözü verdi.

YPJ Genel Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü ve YPJ'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yayımladı.
Açıklamada, şehitler Jînda Tiltemir, Silava Efrîn, Warşîn, Rêvan, Arîn, Avêsta, Şervin, Zin, Ronahi, Zeynep, Amara, Qereçox şehitleri ve tüm Onur Direnişi şehitleri anıldı.

'ÖNDER APO'NUN FELSEFESİ YENİ BİR YAŞAMDIR'

Açıklamada, Öcalan'ın doğumunun başta Kürt halkı olmak üzere tüm Mezopotamya halkları için yaşamın, kimliğin, kültürün ve ahlakın yeniden tanımlanması olduğu vurgulandı, şunlar belirtildi:
“Önder Apo gerçekliği tüm insanlık değerlerinin hakikatidir. Erkek egemen sisteminin tüm yol ve yöntemlerine karşı Önder Apo’nun felsefesi yeni bir yaşamın adıdır. Bu yeni yaşam kadın bakış açısıyla, bilinçle, iradeyle, örgütlülükle tanrıçalar diyarında yeşerecektir.
Her bir halkın yaşadıkları devrim her bir kadının yaşadıkları da öz savunmanın oluşturulması için gerekçedir. Bu çağda özgür kadın ordusu özgür toplumun kurulmasının temellidir. YPJ olarak çok tarihi bir günde kurulma kararı alarak ekolojik ve özgürlükçü toplumun öncüsü olmaya karar verdik. Ülkemizi işgal edip, dilimizi, kültürümüzü ve kimliğimizi inkar eden sisteme karşı ‘Jin Jiyan Azadi’ manifestosunu kabul ettik. Bugün bizim için tarihi derecede önemlidir. Binlerce arkadaşımız bu yaklaşımı esas alarak komplocu güçler ve DAİŞ karanlığı karşısında sonsuzluğa yürüdü. Şehit düşen arkadaşlarımızın mirasını devralarak tüm halklar, kimlikler, inançları örgütledik. Bugün büyük bir moral ve heyecan ile birçok farklı halktan savaşçısı olan YPJ 8’inci yılını karşılamaya hazırlanıyor.

'KAPİTALİZMİN HASTALIKLARINA KARŞI MÜCADELE...'

Şüphesiz ordulaşmamızın 8’inci yıl dönümünde yeni bir süreç yaşıyoruz. Kapitalist iktidar krizler, karışıklıklar ve hastalıkları ile tüm insanlığı tehdit ediyor. Kapitalist güçler işgal savaşları ve ekonomik, toplumsal, ekolojik krizleri ile artık yok olmaya mahkumdur. Bugün koronavirüs salgını ile tüm dünyaya saldırmaktadır. Her geçen gün binlerce insan ölüyor. Bu kapsamda tüm insanlığa başsağlığı diliyoruz.  Tüm kadınların toplumu kapitalizmin yarattığı bu hastalıklardan korumak için mücadele etmeye çağırıyoruz.

'İŞGAL SALDIRILARI SÜRÜYOR'

YPJ olarak bu kaos ve krizlerin içerisinde olduğumuz bir dönemde kuruluş yıl dönümümüzü karşılıyoruz. Her yıl büyük bedeller verdik. Halen vermeye devam ediyoruz. Tüm dünyanın güvenli bir yaşam için mücadele verdiği bu süreçte Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’ye olan işgal saldırılarına hız veriyor. Bu da Türk devletinin faşizmini, soykırımcı yüzünü ve vicdansızlığını tekrar açığa çıkarıyor. Ancak bu saldırılar karşısında tüm kadınlar olarak her zamankinden daha fazla direneceğimizi belirtmek isteriz.

'TECRİDE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

Bu bilinçle ordulaşmamızın 8’inci yılını karşılıyoruz. Bu anlamda payımıza tarihi görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu sorumlulukları yerine getirmek için ne kadar emek ve bedel gerekiyorsa vermeye hazırız. Önder Apo üzerindeki tecridi kırmak için de mücadeleyi büyütme sözü veriyoruz.
Bu inançla tekrar yeni yaşamı, Önder Apo’nun doğum gününü, YPJ’nin 7’nci kuruluş yıl dönümünü tüm kadınlar, Kuzey ve Doğu Suriye ile insanlığa kutluyoruz. Onur Direnişi ve Çağın Direnişleri şahsında halkları devriminin tüm şehitlerini saygı ile anıyor, zafere sözümüzü yineliyoruz."