​​​​​​​YPJ: Adar Cûdî şehit düştü

YPJ Genel Komutanlığı, 27 Temmuz'da kaza sonucu yaralanan Adar Cûdî’nin şehit düştüğünü açıkladı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Komutanlığı,  şehit düşen Şêrîn Elî’ye (Adar Cûdî) ilişkin şunları belirtti:

“Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Devrimi, kadınların katılımıyla tüm toplum kesimlerine ulaştı. Özgürlük saflarında yer alan her kadın, bu kutsal devrimi sürdürmenin ve yükseltilmesindeki temel kaynak haline geldi. Devrimin başından buyana YPJ saflarında yer alan ve öncülük rolünü üstlenenlerden biri de Adar Cûdî yoldaşımızdı.

Hesêkê’de yurtsever bir ailede dünyaya gelen Şêrîn Elî adındaki Adar Cûdî yoldaşımız, yurtseverlik kültüründen aldığı duruşuyla daima özgür yaşam arayışındaydı. Devrimin coşku ve heyecanından etkilenen Adar Cûdî yoldaşımız halkının kimliğini, toprağını ve kültürünü korumak için savunma birliklerine katıldı. Adar Cûdî yoldaşımız, YPJ’in ilk örgütlenmesinden ilan edilmesine kadarki mücadelesinde kadın öncülüğünün esas ifadesi oldu. Kadın mücadelesini büyütmekte büyük emek sarf eden Adar yoldaş, DAİŞ terörüne ve her türlü işgal saldırısına karşı önemli bir rol üstlendi. Hesekê, Şedadê ve Til Temir’i özgürleştirme hamlesinde en ön cephede yer alarak gaddar çetelere karşı amansız bir şekilde savaştı. Hem askeri hem de ideolojik duruşuyla militanlığın ilke ve ölçülerini koruyan Adar yoldaşımız, militanlık ilkelerini son anına kadar koruyarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirdi.

Görevini icra ettiği sırada 27 Temmuz günü Hesina Mûsa Mihemmed (Avaşîn Cûdî), Hîba Abdulqadir Bekir (Hîba Hesekê), Bêrîvan Abdil Xelef (Bêrîvan Hesekê) ve Emîne Nebo Silêman (Dilar Kobanê ) yoldaşlarıyla birlikte geçirdiği kazada yaralanmıştı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Adar Cûdî yoldaşımız 31 Temmuz günü şehadete ulaştı. Başta şehit yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehit yoldaşlarımızın emeğine sahip çıkan sözündeyiz ve şehitlerle bağlılığımızı özgür ve demokratik toplum sistemini kalıcılaştırarak taçlandıracağız.

 YPJ olarak şehitlerimizin mücadelede vermiş olduğu emeklere sahip çıkacağımızın sözünü yeniliyor ve şehitlere olan bağlılığımızı özgür ve demokratik bir toplumla taçlandıracağız."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Adar Cûdî

Adı ve Soyadı: Şêrîn Elî

Anne Adı: Leyla

Baba Adı: Abdulbaqî

Doğum Tarihi ve Yeri: 1985- Hesekê

Şehadet ve Yeri: 31.07.2023/ Halep