YPJ: Elefteria ile yoldaşlık yaptığımız için çok gururluyuz!

YPJ Genel Komutanlığı: Elefteria Hambi ile yoldaşlık yaptığımız için çok gururluyuz .Bizim için Elefteria gibi yoldaşlar, demokratik bir konfederalizm sisteminin inşasında temel kaynağımız olacaktır.

Kadın Koruma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, “Enternasyonalist devrimci Elefteria Hambî ile yoldaşlık yaptığımız için çok gururluyuz. Şehit yoldaşlarımıza olan bağlılığımızı elde edeceğimiz zaferle taçlandıracağız” dedi.

"Tüm dünyada yankı bulan Rojava Kadın Devrimi yüreği anlamlı bir yaşam ve özgürlük için atan kadınlara büyük bir umut oldu" denilen açıklamada, "Kapitalist modernite sistemi kendisini her ne kadar bir seçenek olarak sunsa da kadınların hakikat mücadelesi tarih boyunca kesintisiz devam etmiştir" diye belirtildi.  

YPJ Genel Komutanlığı, şunları belirtti:

"Alman bir kadın olarak kadınları yok olmaya mahkum eden sisteme karşı amansız bir mücadele yürüten Enternasyonalist devrimci Elefteria Hambi, YPJ saflarına katılmadan önce Almanya'da kapitalist modernite sistemine karşı büyük bir mücadele yolu kat etti ve bu nedenle anarşist gruplar içinde yerini aldı. Ancak Rojava Devrimi'nin gerçekleşmesiyle bu topraklarda yürütülen mücadelenin ses getirmesiyle tüm hayalleri ve ütopyaları gerçekleşen Elefteria yoldaş kendine yeni bir yaşam bularak YPJ saflarına katıldı.

Cesur, sadık ve gelecek vaat eden kişiliğiyle YPJ saflarında evrenselleşen kadın özgürlük kurtuluşu ifadesi olan enternasyonalist devrimci Elefteria yoldaşımız, Kurdistan topraklarında özgür yaşam arayışını tanımlayarak dünya halklarının özgürlük mücadelesinde Kurdistan'ı kendine ana merkez haline getirdi. Özgür kadın kimliğinin bilincinde olan ve özgür bir geleceğe olan bu düşünce ve inançla, büyük bir fedakarlıkla yaşamının her anında büyük bir çabayla kadınların ve toplumların özgürlüğü için mücadele etti. Sonuna kadar özgürlük ilkelerini ve ölçülerine olan bağlılığını daima koruyan yoldaşımız, kişiliğini demokratik, ekolojik ve özgürlükçü kadın toplum paradigması temelinde göre oluşturdu. Paradigmayı benimsediği yaşamın her alanında ve anında açıkça görülüyordu. Mücadele sürecinden şehadetine kadar da koruduğu yoldaşlık bağlılığı özgür bir insanın ruhunu temsil ediyordu. Aynı zamanda Elefteria'nın insanlığa olan bağlılığı dünyanın en karanlık gücü olan DAİŞ'in yenilgiye uğratılmasında da etkin rol oynadı. Elefteria gibiler sayesinde DAİŞ'e karşı mücadelemiz bugünlere geldi. Elefteria’nın yoldaşları olarak ülkemizi ve halkımızı her türlü saldırılara karşı daima savunacağız.

DAİŞ’e karşı verdiği amansız mücadelenden sonra yönünü Kurdistan dağlarına veren Elefteria yoldaşımız, Halkın özgürlük mücadelesini başka bir başka aşamaya getirerek, Kurdistan dağlarında binlerce yıldır bu özgürlük yürüyüşünü yürütüyormuş gibi kendini dağlardan sorumlu kıldı. Onu özgürlük dağlarına götüren Önder Apo'ydu, Elefteria çıktığı yolculuğun sonuna kadar bu davaya inandı ve başarıyla tamamladı. Yoldaşımız 2019 yılında Kurdistan dağlarında şehadete ulaştı.

Mücadelesiyle hegemonik güçlerin çizdiği tüm sınırları yerle bir eden Enternasyonal devrimci Elefteria’yla yoldaşlık yaptığımız için çok gururluyuz. Şehitlerimize olan bağlılığımızı kazanacağımız zaferle taçlandıracağız. YPJ olarak başta değerli Elefteria Hambî yoldaşımızın ailesine olmak üzere özgürlük değerlerine sahip çıkan tüm onurlu ailelerimize başsağlığı diliyoruz.

YPJ olarak her zaman kadınların özgürlük ve barışını mücadelemizin temel dayanağı haline getireceğiz. Bizim için Elefteria gibi yoldaşlar, demokratik bir konfederalizm sisteminin inşasında temel kaynağımız olacaktır.''