YPJ, Evîn Goyî'yi andı: Mücadelemizi daha da güçlendireceğiz

YPJ Genel Komutanlığı, Paris'teki katliamda şehit düşen Evîn Goyî'yi (Emine Kara) anarak, "Evîn yoldaşın özgürlük sevdası YPJ’nin özgürlük sevdasıdır, Evîn yoldaşın bize bıraktığı miras üzerinde mücadelemizi daha da güçlendireceğiz" dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Evîn Goyî (Emine Kara), Kültür Hareketi üyesi Mir Perwer ve yurtsever Abdûrrahman Kızıl’ın şehit edildiği ikinci Paris katliamına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'EVÎN YOLDAŞ KENDİNİ KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN FEDA ETTİ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kadınların ve insanların özgürlük mücadelesini katliamlarla kırmaya çalışan Türk devleti özgürlük düşmanıdır. Bu yüzden halkın özgürlüğü için canını feda eden her kadın ve insan faşist iktidarın hedefidir. İşgalci Türk devleti, dünyanın her yerinde boyun eğmeyi kabul etmeyen, özgürlük mücadelesini yürüten kadınlara yönelik düşmanlığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Paris’te Evîn Goyî yoldaşın şahsında gerçekleşen katliam bu gerçeği göstermektedir. Soykırım, tarihten günümüze kadar Türk Cumhuriyeti’nin kimliğidir.
Evîn yoldaş, mücadeleci bir Kürt kadını olarak tüm hayatını kadınların ve insanların özgürlüğü için feda etmiştir. Kürdistan’ın her parçasında ülkesi için çalıştı çabaladı. DAİŞ çeteleri Rojava’ya saldırınca halkı için Rojavayê Kurdistan topraklarına yöneldi. Halkına karşı yurtseverlik görevini cesur bir yürekle yerine getirdi. Evîn gibi yoldaşlarımız Kürdistan’ın her parçasında tüm halkların özgürlüğü için amansız bir mücadele yürüttüler. Bu yüzden Erdoğan’ın faşist rejimi tarafından hedef alındı.

'TÜM KÜRT HALKINA YAPILMIŞTIR'

YPJ güçleri olarak bu katliamı kınıyor, şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu katliam, Evîn arkadaş sanatçı Mir Perwer ve değerli yurtsever Abdullah Kızıl’ın şahsında tüm Kürt halkına ve ezilenlere karşı yapılmıştır. Evîn yoldaşın özgürlük sevdası YPJ’nin özgürlük sevdasıdır, Evîn yoldaşın bize bıraktığı miras üzerinde mücadelemizi daha da güçlendireceğiz. Faşist iktidarlar tarafından katledilen kadınların intikamını yerde bırakmayacağımıza söz veriyoruz.”