Ehmed: Çiçek Kobanê kararına karşı tüm kadınlar mücadele etmeli!

YPJ Genel Komutanı Newroz Ehmed, "Çiçek Kobanê'nin yargılanması tüm kadınların yargılanmasıdır" diyerek, Kobanê'ye sahip çıkacakları mesajını verdi.

YPJ Genel Komutanı Newroz Ehmed, işgalci Türk devleti tarafından yargılanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Çiçek Kobanê'nin yargılanmasının hukuki bir yargılama olmadığını belirterek, ''Çiçek Kobanê yargılaması şahsi bir yargılama değildir, tüm kadınların özgürlük mücadelesinin yargılanmasıdır'' dedi.

'İNSANLIK DIŞI KARAR'

Ehmed, ''Çiçek Kobanê kendi toprağını ve halkını savunuyordu. Mahkemenin verdiği karar adaletsiz ve insanlık dışı bir karardır'' diye belirtti.
Ehmed, Kobanê'nin Türk devleti tarafından yakalanıp yargılanan ilk insan olmadığını, birçok insanın daha önce Türk devleti tarafından hukuksuz bir şekilde tutulup yargılandığını söyledi.

"Çiçek Kobanê Türk devlet çeteleri tarafından tutsak alındığında silahsız ve yaralıydı. O dönem Çiçek arkadaşımız topraklarının savunusu için cephedeydi ve halkına insani yardım ediyordu" diyen Ehmed, Kobanê'nin esir düştüğü anda çekilen ve sanal medyada paylaşılan görüntüleri hatırlatarak, ''Bu görüntüler Türk devlet uygulamalarının ispatıydı. Türk devleti bu vahşi uygulamalara sahip çıktı. O dönem açıklama yapmak zorunda kaldı. Türk devleti açıklamasıyla çetelere sahip çıktı" diye konuştu.

'ONA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Ehmed, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

''Söz konusu görüntüler acı veren görüntülerdi. Türk devletinin insanlık dışı uygulamalarını ve arkadaşımıza olan yaklaşımını göstermiştir. Türk devleti bu görüntülerden sonra bir açıklamayla durumunun iyi olduğunu ve tedavi edildiğini söyledi. Sonrasında savaşçımız yargılandı ve ceza verildi. Türk devletinin bu yaklaşımı, geçmişte olduğu gibi, Türk devletinin DAİŞ, ÖSO, Cephet El-Nusra gibi çetelerle ilişkilerini ispatlıyor. Bu biçimde insanlık dışı, uluslararası hukuk ve savaş hukukuna aykırı ceza verildi. Çiçek Kobanê kendi toprağının savunmasını yapıyordu. Türk devletinin belirttiği biçimde, Türk devlet egemenliğine zarar vermemiştir. Suriye toprakları üzerindeydi ve tutsak alındı. Topraklarımıza saldıran bu çeteler, her gün işgal edilmiş alanlarda insanları vahşi yöntemlerle katletmekte ve insan kaçakçılığını yapmakta.''

Ehmed, Çiçek Kobanê'ye Türk devleti tarafından verilen cezanın skandal olduğunu belirterek, Kobanê'nin YPJ savaşçısı olduğunu, ona sahip çıkacaklarını ve uluslararası alanda Kobanê'nin özgürleşmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

'HERKES BU KARARA KARŞI ÇIKMALI'

YPJ Genel Komutanı Newroz Ehmed, uluslararası kurumlara çağrıları önemli gördüklerini dile getirerek, şunları da söyledi:

''Özgürlük ve eşitlik mücadelesi veren herkesin bu karara karşı çıkması gerekir. Türk devleti bu kararla tüm dünyaya, 'ne yaparsanız yapın biz çetelere sahip çıkacağız ve onları meşru görüyoruz' mesajını veriyor. Bu sebeple bizler mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek ve bu karara karşı duracağız. İnsanlık adına mücadele edenlerin, özellikle de kadınların Türk devletine ve mahkemelerinin verdiği karara karşı çıkmaları gerekir. Bu yargılamaya karşı bir tutum gerekir, çünkü Çiçek Kobanê yargılaması şahsi bir yargılama değildir. Karar esasen kadın özgürlük mücadelesine karşıdır. Bu kararın kabulü erken egemen zihniyetini meşrulaştırmaktır. Bu sebeple tüm kadınların mücadele etmesi gerekir, gücümüzü ve mücadelemizi iktidara karşı birleştirelim."