YPJ: Mizgîn Botan Türk devletinin saldırısında şehit düştü

YPJ Genel Komutanlığı, Mizgîn Botan’ın 30 Mayıs’ta işgalci Türk devletinin Qamişlo’da gerçekleştirdiği SİHA saldırısında şehit düştüğünü belirtti.

YPJ Genel Komutanlığı, “İşgalci Türk devleti ve çeteleri aralıksız ve vahşi bir şekilde Kürdistan ile Rojava Devrimi’nin diyarına saldırıyor. İşgalci ve çete Türk devleti, iktidarının yıkılmaması için bütün bu saldırılarını uluslararası güçlerin gözü önünde gerçekleştiriyor. Kadınların gücü ve iradesi öncülüğünde gerçekleşen ve bütün insanlığı DAİŞ çetelerinden kurtaran Rojava Devrimi, her zaman işgalci Türk devletinin hedefi oldu. Fakat YPJ güçleri olarak bu saldırı ve tehditlere sessiz kalmayacağız, devrimi koruma ve büyütme karalılığımızdan geri adım atmayacağız" dedi.

"İşgalci ve çete Türk devleti, 30 Mayıs’ta Qamişlo’da bir araca SİHA saldırısı düzenledi ve bu saldırıda arkadaşımız Mizgîn Botan ve değerli yurtsever Kesra Melek şehit düştü" denilen açıklamada şunlar belirtildi:

"Arkadaşlarımız Dicle Cûdî ve Hêvîdar Dirbesiyê de yaralandı. Mizgîn Botan ve Kesra Melek’in ailelerine başsağlığı diliyor, şehit arkadaşlarımızın canlarını feda ettiği hedeflerini gerçekleştireceğimize söz veriyor, yoldaşlarımız Dicle Cûdî ve Hêvîdar Dirbesiyê’ye şifa diliyoruz.

Yoldaş Mizgîn Botan (Rahime Xezalî), Rojava’daki ağır savaş sürecinde seferberlik çağrısı üzerine YPJ saflarına katıldı. Rojhilatê Kurdistan’ın Salmas şehrinden olarak yoldaş Mizgîn Botan, yurtsever bir ailede büyüdü. Ülke sevgisiyle her zaman özgür ülke ve özgür yaşam arayışları büyüyor. Rojava Devrimi gerçekleştiğinde yoldaş Mizgîn büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyor. DAİŞ çeteleri yoğun bir şekilde Rojava’ya saldırdığında yoldaş Mizgîn yüzünü Rojava’ya çeviriyor ve devrimde yerini alıyor.

Yoldaş Mizgîn, direnişin olduğu her cephede yer aldı. Özgürlük hattını güçlendiren kadın özgürlük ideolojisinin öncüsü ve savunucusu, büyük ve anlamlı yoldaşlık ruhunun olduğu yaşama sahip oldu.

YPJ güçleri olarak, yoldaş Mizgîn’in ailesine başsağlığı diliyor, şehitlerin intikamını almanın yoldaşlık görevimiz olduğunu ve bu temelde yoldaş Mizgîn ile bütün şehitlerin intikamını alacağımızı belirtiyoruz. Yoldaş Mizgîn, Rojava Devrimi’ni korumak ve büyütmek için nasıl savaştıysa biz de devrimimize, toprağımıza ve varlığımıza dönük her türlü saldırı ve tehdide karşı direneceğiz, ülkemizi savunacağız. Topraklarımıza ve halkımıza dönük saldırı ve tehditlerin olduğu bu süreçte halkımız her zamankinde daha fazla yurtseverlik rolünü üstlenmeli. İşgal ve saldırılar devrimi halk savaşı ile devrime sahip çıkmakla boşa çıkacaktır.”

Şehit düşen YPJ Savaşçısı Mizgîn Botan'ın kimlik bilgileri şöyle;

 

Kod adı: Mizgîn Botan

Adı soyadı: Rahime Xezali

Anne adı: Sureya

Baba adı: İsmail

Doğum yeri ve tarihi: 1989-Selmas

Şehadet yeri ve tarihi: Qamişlo-30.05.2022"