YPJ Qereçox şehitlerini andı

Qereçox şehitlerini anan YPJ, büyük direnişin kazanım getirdiğine dikkat çekti ancak saldırıların devam ettiği uyarısında bulundu.

YPJ Genel Komutanlığı, Qereçox Katliamı'nın 3’üncü yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, mevcut süreçteki tarihi kazanımların büyük bedellerle elde edildiği bir dönem olduğuna işaret edildi, her türlü saldırının özgür kadın bakış açısı ve halkların dayanışması ile boşa çıkarıldığı vurgulandı.

'BÜYÜK DİRENİŞLE DAİŞ KARANLIĞINA SON VERİLDİ'

YPJ’nin büyük bir direniş ile DAİŞ karanlığına son verdiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"YPJ-YPG ve QSD, DAİŞ çetelerinin vahşi saldırılarına son verdi. Ancak Türk devleti 24 Nisan 2017’de Qereçox dağına saldırdı. Bu saldırı ile birlikte artık Kürt halkına yönelik katliam girişimlerinin DAİŞ gibi paravan örgütlerle değil bizzat büyük tekniğe sahip devletler tarafından yapılacağı açığa çıktı.
Serêkaniyê, Kobanê, Efrîn öz savunmalarında büyük fedakârlıklarla direnen onlarca arkadaşımızı Qereçox saldırısında kaybettik. Her biri birer sembol haline dönüşerek tarihi bir hesap alma gerekçemiz oldu. Ararat, Jiyan, Rustem gibi fedai bir ruh ile Kobanê direnişinde yer alan arkadaşlar. İşgalcilerin yaptıklarını objektifleri ile dünyaya duyuran Şilan Botan, Haqi Bagok ve Rewan Genco gibi arkadaşlarımız da şehit düştü. Nuda, Sozdar, Awaz, Zilan, Destan, Arjin, Şilan Kobanê yoldaşlar da ülkenin birçok noktasında halkına hizmet eden arkadaşlarımızdı. Her biri insanlık direnişi için büyük sorumluluklar üstlenmişti.

‘İŞGALCİLERİN AMACI ENGELLENDİ'

Devletler ve uluslararası komplocu güçler Türk devleti öncülüğünde Efrîn, Til Abyad ve Serêkaniyê’yi işgal etti. Şüphesiz işgalciler Kuzey ve Doğu Suriye’nin tamamını işgal etmek istiyordu. Ancak halkımızın direnişi sayesinde işgalciler amaçlarına ulaşamadı. Türk devletinin saldırıları karşısında onur direnişi tüm dünyada ses getirdi. YPJ-YPG ve QSD’nin Qereçox şehitleri ve tüm devrim şehitlerine karşı bağlılıklarını ortaya koymak için bu direnişi gerçekleştirdi.

'SALDIRILAR DEVAM EDİYOR, DUYARLI OLUNMALI'

Halkımıza yönelik tehdit ve işgal saldırıları halen devam etmektedir. Bu nedenle bütün direniş alanlarımız, işgal saldırılarına karşı duyarlı olmalıdır. Bugün Qereçox katliamı 3’üncü yılını geride bıraktı. Onlarca arkadaşımızı kaybettiğimiz bu katliamı asla unutmayacağız. YPJ olarak bu katliamların hesabını soracağız. Tüm dünyanın huzurunda bu işgalcilerden intikamımızı alacağız. Başta Qereçox şehitlerimiz olmak üzere tüm kahraman şehitlerimize, halkımıza ve kadınlara özgür bir yaşam inşa etme sözümüzü bir kez daha yineliyoruz."