YPS-Jin’dan 8 Mart mesajı: Öz savunmayı geliştireceğiz

YPS-Jin Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Öz savunma örgütlülüğünü Kürdistan’ın bütün kent, ilçe, köy mahalle, sokaklarında geliştireceğiz. Ve mutlaka kazanacağız” dedi.

Yazılı bir mesaj yayınlayan YPS-Jin Koordinasyonu, “Öncelikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü ve YPS-JIN’ın 5. kuruluş yıl dönümünü ‘Dem dema Azadiyê ye’ hamlesi ve Garê direnişinin zafer müjdesi ruhu ile bütün direnen emekçi kadınlara kutluyoruz” diye belirtti.

Mesajda devamla şu ifadelere yer verildi:

“Zaferi yaratma iradesi ve iddiası her daim diri olan bir geleneğe sahip olmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Özgürlük Hareketinin elli yıla yakın bir sürede verdiği mücadele ile zor olanı aşma iradesi taşıyanlar ve direnenler ancak ve ancak kazabilir hakikati açığa çıkmıştır. Bu hakikat ışığında içinden geçtiğimiz sürecin keskinliğini biliyor ve buna denk mücadele azmi ile ana yükleniyoruz. Özgür yaşam iddiasını hayata geçirme mücadelesini verirken, tereddütsüz olduğumuz kadar cesaretli; akışkan olduğumuz kadar katılımcı olmak bize zaferi sağlayacaktır.

 AKP-MHP faşist, erkek egemen zihniyetinin, toplumun kendi varlığına, demokratik örgütlenme ve değerlerine, ahlakına karşı yürüttüğü taciz, tecavüz, kadın kırımı saldırılarını boşa çıkarmak için zafer inancıyla devrim mücadelesinde yer alan, en zor şartlarda bile tereddüt yaşamayan, öz savunma bilinciyle militanlık görevlerine kararlıca, yüksek bir iddiayla sarılan şehitlerimizin emrinde yürümeyi ve gereklerini yerine getirmeyi bilerek büyük savaşmayı ve kazanmayı yaratacağız.

Kadın Özgürlük Hareketinin yürüttüğü mücadele ile kadının hem düşünsel hem örgütsel hem de askeri çalışmalarda nasıl öncülük yapabileceğini dünyaya ispatlamıştır. Sakine Cansızların, Zilanların, Beritanların yarattığı özgürlük ve direniş mirası ile girdiğimiz Özyönetim Direniş sürecinde kadın yoldaşlarımız savaşta özgürlük meşalesini devraldılar. Toplumu öz savunmasız bırakan egemen zihniyete karşı, toplumun yeniden kendini savunabilmesine öncülük etmek isteyen kadının örgütlü savunma gücü olan YPS-JIN özyönetim sürecinde ilanını gerçekleştirmiştir. Bu ilanı 8 Mart gibi kadın açısından evrensel niteliği olan bir güne denk getirmesi onun yerel evrensel bağını ifade etmektedir. Direnen Cizre, direnen Nusaybin, direnen Sur, direnen Şırnak, direnen Varto direnen Chicago, direnen Filistin, direnen Arjantin’dir.

YPS-JIN örgütümüzün 5.kuruluş yıldönümünü başta kadınlar olmak üzere bütün halka kutluyoruz.  KJK’nin başlatmış olduğu ‘Dem Dema Azadiyê ye’ hamlesi çerçevesinde bütün Kürdistan’da yürütülen direniş, Garê Direnişi ile zirveye çıkmış AKP-MHP faşizmine ağır darbeler vurmuştur. Bizler de YPS-JIN savaşçıları olarak Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirip, halkımızın ve kadınlarımızın varlığını güvenceye kavuşturana dek dönem görevlerimizi yerine getirip, Kürdistan’ın tüm kentlerinde ve Türkiye metropollerinde AKP-MHP güruhlarını, ajan yapılarını, fuhuş ve uyuşturucu tüccarlarını ve tecavüzcüleri cezalandıracak, öz savunma örgütlülüğünü Kürdistan’ın bütün kent, ilçe, köy mahalle, sokaklarında geliştireceğiz. Ve mutlaka kazanacağız.

Öz yönetim ve YPS-JIN öncü komutanları olan Ekin, Asya, Nucan, Berfin, Pakize, Zeryan, Sêvê, Axin, Yıldız, Rozerin ve Garê Direniş Şehitleri şahsında tüm şehit yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, intikam ve zafer iddiasıyla anılarına layık olma sözümüzü yeniliyoruz.”