YPS JIN'den Amed'de yol kesme eylemi

Şehit Botan Farqîn YPS JIN Misilleme Timi, Amed'de yol kesme eylemi düzenledi, "Kürt katillerine nefes aldırmayacağız" mesajını verdi.

Şehit Botan Farqîn YPS JIN Misilleme Timi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "18 Kasım’da saat 23.30 civarında Amed merkez hava alanı yolu eski giriş lojmanları karşısında yol kesme eylemi gerçekleştirildi. Akabinde başka bir grubumuz da eylem yerine müdahaleye gelecek olan düşmanı vurmak için düşmana pusu attı. Düşman eylem yerine gelmeden alay içindeki askerler misilleme timimize ateş açtı, misilleme timi düşmana karşılık verince kısa bir çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmadan sonra misilleme timimiz sağlam bir şekilde yerine ulaştı" denildi.

'ÖZ GÜCÜMÜZE GÜVENMELİYİZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Diktatör sistem tarafından Kürt katliamının yüz yılı olarak kabul edilen bu süreçte başta İmralı mücadelesi ve gerillanın direnişi, var olan planlamaları boşa çıkarmıştır. Bu emsalsiz direniş karşısında faşist Erdoğan öncülüğünde azgın köpek gibi dört parça Kürdistan’da Kürt halkına saldırmaktadırlar. Bu saldırılarda amaç edinen sadece Kürtlerin ölümü değil, Önderliğimiz öncülüğünde 45 yıldır direnen özgürlük hareketinin kazanımlarını da yok etmektir. Kuzey Kürdistan’da halkımıza uyguladığı zulüm yetmezmiş gibi bugün Rojava’ya saldırmakta, Kürt halkını gözler önünde ölüme mahkûm etmektedir. Hegemon güçlerin sessizliği Kürt katliamını kabul ettiklerinin göstergesidir. Yıllardır kendi öz irademiz, öz bilincimiz ve öz gücümüzle nasıl dilimizi, kültürümüzü, varlığımızı koruyorsak bugün de kendi varlık mücadelemizi kendimiz vermeliyiz. Dış kamuoyundan bir beklenti içinde olmadan kendi kamuoyumuzu oluşturmalı, gündemimizi biz yaratmalıyız.

 
'Jin jiyan azadî' sloganının dönemin mücadele dili olduğu bu süreçte ancak Kürt halkı bu katliama 'dur' diyebilir. Kürt halkının direnişi bu soykırımı yıkabilir, Erdoğan ve çetelerini ölüme mahkûm edebilir. Sürecin katılım ruhunu heval Ruken ve heval Sara fedai duruşu ile bize gösterdi. Yaşanan bu katliamlara karşı Kürt halkı örgütlenmeli ve silahlanmalıdır. Gün, faşizmle mücadele günüdür. Mücadelenin sürekliliği ve bütünlüğü karşısında ancak faşizan rejim Kürt halkı karşısında diz çökebilir. Bu bilinçle YPS-YPS JIN misilleme timleri olarak Kürdistan topraklarında faşizan rejimin kol gezdiği her yerde eylemlerimiz olacaktır. Ayrıca Türkiye metropollerinde de faşizan rejimin ensesinde olacağız ve bu Kürt katillerinin rahat nefes almasına izin vermeyeceğiz."