Yüksekdağ: Ezilenlerin hukukunu her koşulda savunacağız

Rehin tutulan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Dünya Avukatlar Günü'nü kutlayarak, "İktidar karşısında ezilenlerin hukukunu ve mücadelesini her koşulda savunacağız" dedi.

HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Dünya Avukatlar Günü vesilesiyle yazılı bir mesaj gönderdi.

'HER KOŞULDA EZİLENLERİN HUKUKUNU SAVUNACAĞIZ'

Yüksekdağ'ın mesajı şöyle:

"Sevgili dostlar, değerli hukukçular; hepinize coşkuyla dayanışmayla merhaba!

Kandıra Hapishanesi’ndeki kadın siyasetçiler ve siyasi tutsaklar olarak yanınızda olamasak da her yerde hep özgürlük ufkuna baktığınızı biliyoruz. Ve yine nerede olursak olalım, sadece burun buruna olduğumuz zulme değil, ufuktaki özgürlüğe bakmaya devam edeceğiz. Bugün demokratik hukuk ve adalet isteğini boğmaya çalışan iktidar karşısında ezilenlerin hukukunu ve mücadelesini her koşulda savunacağız.

Değerli dostlar; sizlerin bildiği ve yaşadığı gibi savunmaya saldırının bu kadar arttığı başka bir dönem yok. Hak, adalet ve hukuk kavramları arasındaki uçurumun böylesine derinleştiği koşullarda, hukuku savunanlar da kendisini savunmak zorunda bırakılıyor. Avukat ve müvekkil arasındaki ayrım silikleşiyor. Avukatlar bütün mesleki haklarından yoksun bırakılıyor ya da sol, demokratik, özgürlükçü hukukçular örneğinde olduğu gibi gözaltı, tutuklama saldırıları ile yüz yüze kalıyor.

'MÜCADELE ÖZGÜRLÜĞE GÖTÜRECEK'

Özelde benim, genelde HDP’li siyasetçilerin savunmasını yaparken tutuklanan Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar nezdinde bütün tutuklu hukukçuları bu vesile ile selamlıyorum. Bugün bizler de tutuklu siyasetçiler olarak avukatlarımızla birlikte baskılara direniyor, yine avukatlarımızla birlikte özgürlük mücadelesi veriyoruz. İnanıyorum ki, bu mücadelenin sonuçları bütün toplumun ve halklarımızın nihai kurtuluş ve özgürlüğüne yol açacaktır.

Hak ihlallerinin, saldırıların açık faşizm halini aldığını gözetirsek, bugün her alanda geliştirilecek tutum da açık özgürlük mücadelesidir. Sizlerin de hukuk alanında bu yönlü gösterdiğiniz çaba ve etkinlik, bizler için, bütün Türkiye halkları için oldukça değerlidir.

AVUKATLARA TEŞEKKÜR

Siyasi mücadelede az rastlanır türden zorlukların, alt üst oluşların yaşandığı bir dönemde yanımızdaydınız. Bu dönemki siyasi direnişin hem en yakın tanıkları hem de özneleri oldunuz. Böyle kritik bir misyonu görev bilinciyle tereddütsüz sırtlanan çoğunlukla zaman, mekan sınırını zorlayarak çalışan, büyük bir çaba ve özveri ile hapishaneler, karakollar, mahkemeler arasında mekik dokuyan, en ağır ihlal ve saldırılara hem hukuki olarak itiraz edip hem de bunlara doğrudan maruz kalan bütün özgürlükçü hukukçuları selamlıyor ve iyi ki varsınız diyorum. Bu süreçte dayanışma sergileyen, mesleki ve demokratik duyarlılık gösteren hukukçulara, avukatlara teşekkür ediyorum.

Ezilenlerin yeni yaşamı ve emekten, kadından, özgürlükten, doğadan, eşitlikten, barıştan yana yeni bir hukuk için mücadele yolunuzun açık olmasını diliyorum. Bu düşünce ve duygularla Kandıra Hapishanesi’ndeki siyasetçi ve müvekkilleriniz olarak hepinize sevgilerimizi gönderiyor, başarılar diliyoruz.

Figen Yüksekdağ

Kandıra Hapishanesi."