Yüksekdağ'ın 5'inci duruşması yarın

HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın duruşması yarın. HDP, dayanışma çağrısı yaptı.

HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu yargılandığı davanın 5’inci duruşması yarın Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bulunan duruşma salonunda saat 09.30'da görülecek. 18 aydır Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde rehin tutulan Yüksekdağ'ın duruşmaya katılması beklenirken, duruşmada baskın seçimlere ilişkin değerlendirme yapması da bekleniyor.

DURUŞMAYA ÇAĞRI

Yüksekdağ'ın avukatı Ruken Gülağacı, "Yüksekdağ nerede bir konuşma yaptıysa o kentlerde bulunan savcılar iddianame hazırlama yarışına girmiş durumda. Çok sayıda iddianame hazırlanmış ve cezalandırılması için bir uğraş var. Yüksekdağ 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri sonrası hedef haline getirilmiş" dedi.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da, "Her ne kadar Yüksekdağ'ın parti üyeliği ve vekilliği düşürüldü ise de Yüksekdağ HDP mücadelesinin bir parçası. Cezaevlerinde de kadın mücadelesini yürütmeye çalışıyorlar. Tutsak edilen kadınların sesi olacak" dedi. Başaran, yarınki duruşmada tüm kadınları dayanışmaya çağırdı.