Yüksekdağ ve Tuncel’den öğrencilere dayanışma mesajı

Rehin tutulan kadın siyasetçiler Figen Yüksekdağ ve Sebahat Tuncel, direnişteki üniversite öğrencilerine dayanışma mesajı gönderdi. Mesajlarda, direniş sonuç vereceği vurgulandı, "Bu düzeni durdurmanın zamanı" denildi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) rehin tutulan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden, direnişteki üniversite öğrencilerine dayanışma mesajı gönderdi.

'BU İRADE ATILIMA DÖNÜŞECEK'

Yüksekdağ, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Gençlik üniversitelerde iktidara itaate, okulu bitince işsizliğe, güvencesizliğe mahkum değil. İçi boşaltılan, liyakatsiz iktidar militanlarının, kazanç ve kadrolaşma arenasına çevrilen üniversiteler asıl sahiplerine, yani öğrencilere ve özerk akademiye iade edilinceye kadar mücadele bir görevdir. Tam da böyle bir dönemde; çare örgütlenmek ve dayanışmada, birlikte kazanma azmini büyütmektir. HDP'li Üniversiteliler ile elini, emeğini, yüreğini birleştirme zamanıdır. Şimdi. Ve zamanı gelmiş bir fikrin, hareketin önünde hiçbir güç duramaz. Örgütlenme ve özgürleşme iradenizi selamlıyor, bu iradenin atılıma dönüşeceğine inançla başarılar diliyorum.”

'BU DÜZENE DUR DEMENİN ZAMANI'

Tuncel'in mesajı da şöyle:
"Gençliği yoksulluğa, işsizliğe, açlığa mahkum eden, genç işçilerin emeklerini gasp eden, üniversiteleri bilim merkezinden çıkarıp, kapitalizmin hizmetine sokan, gençleri umutsuzluğa sürükleyen bu düzene dur demenin zamanı geldi ve geçiyor bile... Şimdi özgürlük zamanı diyor, HDP'li Üniversiteliler'e çalışmalarında, mücadelelerinde başarılar diliyorum."