Zeynep Celaliyan’ın annesi: 15 yıldır kızımı görmedim

Zeynep Celaliyan’ın annesi Gozel Celaliyan, 15 senedir kızını görmediğini belirterek, hukukçulara sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

Siyasi Tutsaklar Sendikası’na göre Zeyneb Celaliyan, Yezd hapishanesine sürgün edildi ve mayıs ayından bu yana kendisinden haber alınamıyor.

İran rejimi, izini kaybettirmek için onu sırasıyla Yezd, Kirmaşan, Urmiye ve son olarak yeniden Yezd hapishanesine sürgün etti. Yezd hapishanesine sürgün edildiğinden bu yana kendisinden haber alınamıyor.

Zeyneb Celaliyan’ın annesi Gozel Celaliyan, tutsak kızının durumuna ilişkin ilk kez konuştu.

Kızının 15 senedir tutsak olduğunu belirten Gozel Celaliyan, ondan hiçbir haber almadığını belirterek şunları söyledi: “Zeyneb Celaliyan, 15 senedir tutsak. Annesi hala kendisini göremedi. Hiç kimsenin kendisini ziyaret etmesine izin verilmiyor. Ben Zeynep’in annesiyim. İnsanlığın bizim için bu durumu çözmesini istiyoruz. Ben kızımı görmek istiyorum. Kızımı bana göstermiyorlar. Nerede olduğunu bilmiyorum. 15 senedir onu görmedim.”

Gozel Celaliyan, devlet yetkililerine seslenerek şunları söyledi: “Kızım 15 senedir tutsak. Hala kendisini göremedim. Benden uzak tutuyorlar. Yaşıyor mu ölü mü bilmiyorum. Koronaya yakalanmış, haberimiz hiç olmadı. Vekiller de görmeye gitmek istiyor ancak onlara da izin verilmiyor. Ben kızımı görmeye gitmek istiyorum.”