'Zulüm duvarına karşı sesinizi yükseltin'

Cizre şehitlerinden Sahip Edin’in eşi Berivan Edin, Cizre’nin sesinin yeterince duyurulamadığını belirterek, "Herkes sessiz kaldı, fakat Kürdistan’ın her yerinde Kürtler iradelerine sahip çıkmalı, zulüm duvarına karşı seslerini yükseltmeliler" dedi.

Amed’de kayyum gasplarına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti 33. gününe girerken, eylem dernek, kurum, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Barış Anneleri ve halkın katılımıyla devam ediyor. Cizre’deki özyönetim direnişinde şehit düşenlerin aileleri de destek amacıyla eyleme katılarak, kayyum gasplarına karşı tepkilerini gösterdi. Cizre’deki özyönetim direnişi şehitlerinden Sahip Edin’in eşi Berivan Edin 3 yaşındaki çocuğuyla eyleme katılanlardan.

Kürdistan’daki Kürt çocukları daha annelerinin karnındayken, katliam, direniş ve mücadeleye şahitlik ediyor. 3 yaşındaki Sahip Baran Edin de bu çocuklardan sadece biri. Sahip annesinin karnındayken, babası Sahip Edin, Cizre’deki özyönetim direnişlerinden şehit düştü. Babasının şehadetinden sonra dünyaya gelen Sahip bebeğe şehit babasının ismi veriliyor. 3 yıl önce mücadele ve katliamlara şahitlik eden küçük ama yüreği büyük Sahip, annesi Berivan ile Amed'de polis ablukasında, gasp edilen iradelerini korumak ve sahip çıkmak için 33 gündür direnenlerin arasındaki yerini aldı. Sahip direniş alanında annesinin zılgıtlarına zafer işareti ve dalgalandırdığı ‘İradene sahip çık’ bayrağıyla eşlik ediyor.

'ÇOCUKLARIM BABAMIZI POLİSLER ÖLDÜRDÜ DİYORLAR'

Eşini Cizre’deki özyönetim direnişlerinde kaybeden 3 çocuk annesi Berivan Edin, Türk devletinin Cizre’deki uyguladığı vahşete tepkili. Edin, şu sözlerle eşini anıyor, "Evleneli 9 yıl olmuştu. Şehit düşmeden önce kendi çabalarımızla hayatımızı idame edip, geçinebiliyorduk. Çocuklarıma babalarıyla ilgili bir şey söylendiğinde, babalarının polisler tarafından katledildiğini belirtiyorlar. Cizre’de yasaklar başladıktan 25 gün sonra hamile olduğum için ve diğer çocuklarımın küçük olması nedeniyle mahalleden çıktık. Çocuklarım her zaman babalarının fotoğraflarına bakıp öpüyorlar. Oğlum Süleyman, babasının ölmediğini söylüyor. Eşim şehit düştükten sonra doğan bebeğime babasının ismini verdim. Bu devlete karşı öfkeliyim."

Zulmün sadece Amed ile sınırlı kalacağının sanılmaması gerektiğini ifade eden Edin, "Yarın sıra Kürdistan’ın diğer tüm ilçe ve şehirlerine gelecek. Bunun sonu yok. Bu sessizliğin kırılması gerekir. Herkes ayağa kalkmalı, buna karşı barış ve kardeşliğin sesi yükseltilmeli. İrademizin mücadelesini veriyoruz. Zulmü kabul etmiyor. Dün nasıl mücadeleyle tecrit kırıldı ise, bugün de aynı mücadeleyle kayyum gasplarını kıracağız" diye konuştu.