Zürih ve Heilbronn’da kadınlar BM’ye mektup gönderdi

Zürih ve Heilbronn’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünde BM’yi görevini oynamaya çağıran mektuplar gönderildi.

İsviçre’nin Zürih kentinde barış anneleri, Almanya’nın Heilbronn kentinde de Kürt kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünde Birleşmiş Milletler’i (BM) görevini oynamaya çağıran mektup gönderdi.

ZÜRİH’TE BARIŞ ANNELERİ MEKTUP YOLLADI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü talep eden Kürdistanlıların BM Genel Sekreteri António Guterres'e gönderdikleri mektup kampanyası İsviçre'de devam ediyor.

“Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında BM Genel Sekreterliğine yönelik mektup kampanyası bugün Zürih kentinde devam etti.

Beritan Kadın Meclisi ve Barış Anneleri öncülüğünde kent postanesi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri taşıdı. Hazırlanan mektuplar BM'ye gönderilirken Beritan Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada “Kampanyamız sonuca ulaşana kadar mektup kampanyasını kesintisiz olarak sürdüreceğiz” denildi.

Barış Anneleri Zahide Hüseyin ve İsmihan Ok ise devlet ve uluslararası kurumlara çağrı yaparak Kürt halkının haklı taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi. 

Yapılan konuşma sonrası kadınlar mektupları BM Genel Sekterliğine gönderdi.

HEILBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentinde de TJK-E aktivistleri mektuplar göndererek kampanyaya katıldı.

Kadın aktivistlerin çalışmaları ile toplanan mektuplar bir grup kadın tarafından BM’ye gönderildi.