6. Amed Tiyatro Festivali başlıyor

Altıncısı düzenlenecek olan Amed Tiyatro Festivali'nde İstanbul, Van, Süleymaniye, Kerkük ve Mahabad’dan gelecek tiyatro grupları oyunlarını sergileyecek.

Amed Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen 6. Amed Tiyatro Festivali başlıyor. "Düşlerden Özgürlüğe" sloganıyla gerçekleşecek festival 4-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Festivalde İstanbul, Van, Süleymaniye, Kerkük ve Mahabad’dan gelecek olan tiyatro grupları oyunlarını sergileyecek. Festivalde, "80’lerde Güney Kürdistan Tiyatrosu", "Seyyar Sahne Ve Tiyatro Medresesi Deneyimi" ve "Sanatta Özgürlük" başlıklı söyleyişiler de gerçekleşecek.

OYUNLAR AMED ŞEHİR TİYATROSU VE DU ÇEM CAFE VE SANAT EVİ'NDE GÖSTERİLECEK

Tiyatro festivalinde ayrıca Pınar Akkuzu'n "Maske Oyunculuğu Araştırmaları-Sahnede Şiirsellik" adlı atölye çalışması yapılacak. 28 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında devam eden atölye sonucunda çıkacak oyun 4 Mayıs günü Amed Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Festival oyunları Amed Şehir Tiyatrosu ve Du Çem Cafe ve Sanat Evi’nde gösterilirken, programın kapanışı Rojhilat MA’nın Pale Huner’de vereceği konserle yapılacak.