PKK Kültür ve Sanat Komitesi: Sanatçıların çağrısı tarih önemde

PKK Kültür ve Sanat Komitesi, aydın ve sanatçıların ulusal birlik çağrısını selamladı, "Direniş, ulusal birlikle taçlandığında özgürlüğün müjdesi olacaktır" dedi.

PKK Kültür ve Sanat Komitesi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Aydınların, sanatçıların inisiyatifleri, kültür, dil ve ulusal birlik adına tarihi önemdedir" denildi.
Açıklamada, "Kürdistan’ı bölüp parçalayan ve sömürge bile denilemeyecek statü dışı bir durumla yok etmeye çalışan soykırım sistemine karşı büyük bedellerle yürütülen özgürlük mücadelesi yeni bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Ulusal birliğimizi sağlamanın kaçınılmaz olduğu bir süreçten geçmekteyiz" diye kaydedildi.

'KÜRT SOYKIRIMINA KARŞI BİRLİK OLUNMALI'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ermeni, Süryani-Keldani, Rum soykırımlarından sonra Kürt soykırımını tamamlamak isteyen faşizmin, insanlığın yüz akı olan Rojava’ya düzenlediği işgal saldırıları bir gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır: Hedef, Kürtlerin bir kesimi değil, tüm Kürdistan’dır. Hedefte olan sadece Kürt halkı da değil, bu coğrafyada yaşayan tüm halklardır. Üstelik tüm dünyanın gözleri önünde en büyük insanlık suçları işlenmiş ve işlenmeye devam etmektedir. Tüm bu saldırılara karşın halkımız öz gücüne dayanarak tarihin en büyük direnişini sergilemektedir. Bu gerçekler karşısında ulusal birlik ruhu her zamankinden daha fazla büyümüş ve ertelenemez bir görev haline gelmiştir.
Yüzyılın Diktatörü unvanını kazanan Tayip Erdoğan ve temsil ettiği soykırım rejimi karşısında halkımızın büyük bedeller pahasına sergilediği direniş, ulusal birlikle taçlandığında yüzyılların özlemi gerçekleşecek ve özgürlüğün müjdesi olacaktır.

'KORKU DUVARLARI YIKILDI!'

Halkımız korku duvarlarını yıkmıştır. Halkımızın bir özdeyişinde ifade edildiği gibi 'bulutlar ne kadar koyu olsa da rüzgârın kudretine dayanamaz!' Halkımız aynı zamanda kendi iç sorunlarını da diyalogla çözme olgunluğuna ve tecrübesine sahiptir. Kürdistan’ın her parçasında büyük bir mücadele birikimi, deneyimi ve kazanımları ortaya çıkmıştır. Tüm bu değerleri birleştirmek, Kürdistan’a düşmanlık yapanların böl-parçala ve yok et tarzındaki siyasetlerini de boşa çıkaracaktır.

'AYDIN VE SANATÇILAR TARİHİ ADIM ATTI'

Tam da böylesi bir süreçte Avrupa’da bir araya gelen aydın ve sanatçıların öncülük rolünü oynamaları ulusal birlik adına tarihi bir adım olmuştur. Faşizmin tüm kara bulutlarını dağıtacak özgürlük rüzgârı, ulusal birlik rüzgarıdır. Aydın ve sanatçılarımızın bu adımı ulusal birlik adına büyük bir sorumluluk örneğidir.
Aynı şekilde Bakûré Kurdistan’da demokratik kurum-kuruluşların, aydınların ve sanatçıların oluşturdukları kültür ve dil ağı girişimi de bu süreçte soykırıma karşı anlamlı bir duruşu ifade etmektedir. Her yere işgal saldırıları düzenlediği ve Kürt halkının dilini bile inkâr ettiği halde Kürt halkına karşı bir saldırılarının olmadığını propaganda eden rejim karşısında öz kültürünü ve bunun ruhsal mayasını oluşturan ana dilini savunmak onların gerçek yüzünü de deşifre etmektedir. Dil konusu kültürel soykırımın kırılma noktasıdır. Ayrıca değerli katılımcıların niteliği nedeniyle görülmektedir ki bu çabalar ulusal birlik adına çok önemli adımlar olmaktadır.

'BİRLİK SAĞLANANA KADAR...'

Ülkemiz Kürdistan’ın ve halklarımızın kaderini kendi eline aldığı ve büyük bedeller pahasına özgürlüğe doğru yürüdüğümüz bu tarihi süreçte aydın ve sanatçıların halk öncülüğüne yaraşır tarzda geliştirdikleri birlik inisiyatiflerini selamlıyor, duyarlılıklarından dolayı kutluyor ve başarılar diliyoruz.
Bu duruş faşizme karşı bir özgürlük duruşudur; soykırım rejimine karşı onurlu bir direniş duruşudur, ulusal birlik adına da tarihi bir çağrı ve tutum anlamına gelmektedir. Tüm bu nedenlerle bu inisiyatiflerin ulusal birlik sağlanana dek süreklileşmesi ve büyütülmesi temennisiyle Kürdistan Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi olarak her zaman yanlarında olacağımızı ve büyük bir coşkuyla desteklediğimizi belirtiyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz."