'Bêrû' Berlin’de sahnelendi

Teatra Jiyana Nû, 'Bêrû (Yüzsüz)' oyunuyla Berlin’de seyirciyle buluştu.

Mezopotamya Kültür Merkezi bünyesinde sanatsal çalışmalarını yürüten Teatra Jiyana Nû, Avrupa turnesinin ikinci durağında Almanya’nın başkenti Berlin’de seyirciyle buluştu.
Dario Fo’nun aynı adlı eserinden Kürtçeye uyarlanan ve politik komedi türündeki oyun, yüzlerce sanatsever tarafından beğeniyle izlendi.

'SEYİRCİMİZ, SANATI DİRENİŞ OLARAK GÖRÜYOR'

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da yaşanan faşist karanlığa karşı sanatsal çalışmalar yaptıklarını vurgulayan oyuncular, "Oynadığımız her yerde salonlar doldu taştı. Bu da sokağa çıkmanın bile neredeyse mümkün olmadığı bir dönemde insanların sanatı bir direniş ve bir araya gelmenin imkânı olarak algıladığını gösteriyor" dedi.
Oyuncular, Kürt tiyatrosu çerçevesinde sanatsal çalışmalarını tüm zorluklara ve engellemelere rağmen devam ettireceklerini belirtti.
Teatra Jiyana Nû (TJN) oyuncuları, bu akşam saat 19:00'da Tiyatrom salonunda Charlie Chaplin’in 'Diktatör' adlı oyunundan Kürtçeye uyarlanan 'Tene Ez'le sahneye çıkacak.

SONRAKİ DURAK İSVİÇRE

Şu ana kadar Kürdistan, Türkiye, Rusya da dahil olmak üzere onlarca yerde sahneye çıkan oyuncuların, bir sonraki durağı ise İsviçre olacak.