Komutan Arian AP'den seslendi: Türk devletini durdurun

Yönetmen Alba Sotorra'nın çektiği "Komutan Arian" belgesel filminin ana karakteri olan komutan Arien, AP'deki film gösteriminin ardından düzenlenen etkinliğe skype ile katıldı. Komutan Arian,  "Türk devleti ve DAİŞ'e yardım eden her şeyi durdurun" dedi.

Yönetmen Alba Sotorra'nın çektiği "Komutan Arian" belgesel filmi, Çarşamba akşamı Avrupa Parlamentosu'nda gösterildi. Gösterime damgasını vuran ise, filmin ana karakteri olan YPJ komutanı Arian'ın skype ile etkinliğe katılması oldu.

Etkinliği filmin yönetmeni Sotorra'nun yanı sıra Efrîn'de hayatını kaybeden YPJ savaşçısı Anna Campbell'in babası Dirk Cambell, yönetmen Stelios Kouloglou ve Kürt kadın hareketi aktivistlerinden Dilar Dirik de katıldı.

'TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İ GÜÇLENDİRMEK İSTİYOR'

YPJ komutanı Arian, Rojava'da 6 yıldır çok ağır bir savaşın sürdüğünü belirterek, "Kürt, Arap, Türk gençleri, Avrupa'dan ve dünyanın başka ülkelerinden gelen gençler burada mücadele etti" dedi.

6 yıldır DAİŞ'e karşı savaştıklarını hatırlatan YPJ komutanı Arian, "DAİŞ'i yendik ancak Türk devleti onu yeniden güçlendirmek istiyor. Özellikle Efrin'de Türk devletinin vahşetini gördük. Çağrımız Kürt halkına karşı yapılan saldırıların son bulmasıdır" diye konuştu.

Rojava'yı koruyacaklarının altını çizen komutan Arian, Türk devletinin Kobane ve Gre Spi'ye yönelik son saldırılarına dikkat çekerek, "Türk devleti ve DAİŞ'e yardım eden her şeyi durdurun" diye çağrı yaptı.

Rojava savunması için "İnsanlığın savunması oldu" diyen YPJ komutanı Arian, şunları söyledi: "Rojava'ya yönelik tehditler ve saldırılar sürüyor. Türk devleti tüm kazanımlarımızı tehdit ediyor. Yaşamımızı yok etmek istiyor. Ancak biz devrimimizi savunacağız. Bu devrimin içinde insanlık var, özgürlük var."

Komutan Arian, YPJ savaşçısı Campbell'in babası Dirk Chambell'i de selamladı.

YPJ komutanlarından Arian'ın konuşması uzun süre ayakta alkışlandı.

Dirk Campbell de Türk devletinin Rojava halklarına yönelik saldırılarından örnekler verdi.

Zırhlı bir aracın arkasında cansız bedeni sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in görüntüsü ile Efrîn'de katledilen YPJ savaşçısı Barin Kobane'nin bedenin teşhir edildiği görüntüleri izleten Baba Campbell, Türk devleti ile DAİŞ arasında herhangi bir fark olmadığını belirtti.

Kızının Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırısı sırasında yaşamını yitirdiğini hatırlatan baba Campbell, Rojava halkları ile dayanışma çağrısını yaptı.

Film, Kobanê savunmasında yer alan YPJ komutanı Arian'ın kişisel hikayesi kadın savaşçıları, cesaretlerini, kararlılıklarını, ödedikleri bedelleri ve yarattıkları değişimi anlatıyor.