Kürt yayınevleri 37’nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda

Bu yıl 37’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda Aram, Rupel, Ava, Lîs, Avesta, Ar ve Na gibi yayınevleri hem Kürtçe hem de Türkçe kitaplarıyla yerini aldı.

Bu yıl 37’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Büyükçekmece’de bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitapseverlere kapılarını açtı. 10-18 Kasım günleri arasında sürecek olan fuara, 7’den 70’e yoğun ilgi var. Çocuklarıyla gelen aileler için çocuk kitap boyama ve oyun alanları da bulunuyor. Son dönemde bastığı önemli eserlerle dikkat çeken yayınevleri, yeni kitaplarının yanı sıra düzenlenecek söyleyişi ve etkinliklerle yazarlarını okurlarıyla buluşturacak.

Bu yıl fuarda Aram, Rupel, Ava, Lîs, Avesta, Ar ve Na gibi yayınevleri hem Kürtçe hem de Türkçe kitaplarıyla yerini aldı.

YENİ BASILAN KİTAPLAR

Aram Yayınevi’nin yeni basılan kitapları arasında Menaf Osman’ın kaleme aldığı ve Sema Yüce’nin hayatını anlatan “Lênûska Leyla” kitabı, Rojbin Perişan’ın kaleme aldığı ve Cizre’de sokağa çıkma yasağı sürecini anlatan “Toprağın Şarkısı” ve Ergin Atabey’in ise toplumsallık adına ilk yöntem ve hakikat rejiminin oluşumu ve geliştirilmesinin insanlığın yeryüzündeki öyküsü ile başladığını anlattığı “Hakikat Rejimi” kitabı bu yıl raflardaki yerini aldı.

Nubîhar Yayınları’nda da bu yıl ilk defa okurla buluşacak olan ve hem Kürtçe hem de Türkçe yazılmış olan “Hâmîsiz şair, babasız metin” kitabı yerini aldı. Ayhan Tek’in doktora tezi olan bu kitap kuramsal çerçevede Mem û Zîn’i bloomcu bir okuma modeliyle ele alınıyor.

Nubîhar Yayınları’ndan çıkan bir diğer kitap, Adnan Fırat Bayar’ın yazmış olduğu “Ulus Araştırmaları Bağlamında Xanî.” Kitapta, Ahmedê Xanî’nin Kürtler için bir devlet ön görmüş olması anlatılıyor.