Londra’da “Hep Kavgaydı Yaşamım" kitabının İngilizcesi tanıtıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da 29 Mayıs’ta Sakine Cansız’ın İngilizceye çevrilen "Hep Kavgaydı Yaşamım" (Sara My Whole Life Was a Struggle) kitabının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

YXK ve Roj Women tarafından organize edilen toplantıya "Hep Kavgaydı Yaşamım" (Sara My Whole Life Was a Struggle) kitabının çevirmeni Janet Biehl, gazeteci Ülkem Zeremya ve kitabın basımını üstlenen Pluto Press yayınevi katıldı.

Sakine Cansız'ın "Hep Kavgaydı Yaşamım" kitabının birinci cildindeki kronolojik bilgileri paylaşan Janet Biehl, Cansız'ın korkusuz ve direngen bir kadın olduğunu belirtti.

Gazeteci Ülkem Zeremya ise "Hep Kavgaydı Yaşamım" kitabının kişisel biyografi kitabı olduğu kadar Kürt Özgürlük Hareketi’nin tarih kitabı niteliğini taşıdığını ifade etti. Cansız'ı sürekli akış halinde olan bir nehire benzeten Zeremya, Cansız'ın dünya kadın tarihine mal olmuş bir önder olduğuna işaret etti. Cansız'ın 12 Eylül cuntacıları karşısındaki direnişine dikkat çeken Zeremya, Cansız'ın kavgasının özünde adalet, eşit yaşam, hak ve özgürlük kavgası olduğunu belirtti.

Toplantı katılımcıların soruları ve ortak tartışmayla devam etti.

Toplantı esnasında Plutto Press tarafından açılan stantta kitabın satışı yapılırken, kitabın çevirmeni Janet Biehl ise okurlar için imzaladı.