Sydney’de Süryani piskoposa saldırı

Sidney'in banliyösündeki bir kilisede düzenlenen ayin sırasında gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda aralarında Süryani Ortodoks Piskoposu Mar Mari Emmanuel’in de bulunduğu 4 kişi yaralandı.

AVUSTURALYA'DA KİLİSEYE SALDIRI

Sydney’de sahil kenarındaki bir alışveriş merkezinde altı kişinin katledilmesi üzerinden üç gün sonra bir bıçaklı saldırı daha yaşandı.

Şehrin batısındaki Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde düzenlenen ayin sırasında 15 yaşında olduğu belirtilen bir erkek, Süryani Ortodoks Piskoposu Mar Mari Emmanuel bir akşam ayininde konuştuğu sırada ona doğru yürüyüp "Allahu ekber" diyerek bıçakla saldırdı. Saldırıda bir rahip ve iki kişinin daha yaralandığı ancak hiçbirinin yarasının ölümcül olmadığı belirtiliyor.

Polisin, 15 yaşındaki bir erkeği olay yerinde tutukladığı ve kalabalığın dışarıda toplanması nedeniyle kendi güvenliği için Sidney şehir merkezinin yaklaşık 30 km batısındaki Wakeley banliyösündeki kilisede tutmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Yakalanan saldırganın Arapça konuştuğu ve "Peygamberime hakaret etmeselerdi buraya gelmezdim. Eğer o benim dinime karışmasaydı buraya gelmezdim" dediği belirtiliyor.

Piskoposun, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı yürüttüğü savaşa karşı tepki gösterdiği de biliniyor.