28 yıldır kayıp Yılmaz Gümüş’ün akıbeti soruldu

İHD Amed Şubesi ve kayıp yakınları, 28 yıl önce Batman’da polislerce gözaltına alınıp, tehdit edildikten birkaç gün sonra çıktığı işyerine bir daha geri dönmeyen 17 yaşındaki Yılmaz Gümüş’ün akıbetini sordu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” sloganıyla her hafta sürdürdükleri eylemin 635’incisini gerçekleştirdi. 

Sanal medya hesabı üzerinde yayınlanan video ile yapılan bu haftaki eylemde, 21 Ekim 1993’ten beri haber alınamayan Yılmaz Gümüş’ün öyküsüne yer verildi. 

Gümüş’ün kaybedilme hikayesini, İHD Amed Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Derya Yıldırım paylaştı. 

Adalet arayışlarının 635’inci haftasında olduklarını kaydeden Yıldırım, Batman merkezde bir fotoğraf stüdyosunda çalışan 17 yaşındaki Gümüş’ün kaybedilmeden kısa bir süre önce Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alınıp, tehdit edildikten sonra serbest bırakıldığını anlattı.

Yıldırım, 21 Ekim 1993 günü saat 09.00’da, Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan İlköğretim Okulu’nda çekim yapmak üzere fotoğraf makinesini alıp işyerinden çıkan Gümüş’ün o günden bu yana kayıp olduğunu söyledi.

Babası Fahrettin Gümüş’ün, oğlu Yılmaz’ın onu tehdit edenler tarafından kaçırıldığına inandığını ifade eden Yıldırım, babanın ilgili tüm resmi kurumlara dilekçe ile başvuruda bulunmasına rağmen bu girişimlerinden sonuç alınamadığını kaydetti.