9 YPG/YPJ'li toprağa verildi
Kobanê ve Serêkaniyê'de yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısının cenazesi binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.
Kobanê ve Serêkaniyê'de yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısının cenazesi binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.
Serêkaniyê ve Kobanê’de DAIŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta yaşamlarını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Ehmed Bekir (Kemal Kobanê), Ednan Bozo (Dozvan Kobanê), Fedîle Mûsa (Şîlan Kobanê), Kendal Muslim (Amed Reş), Kendal Muslim, Ehmed Kobanê, Seyîdxan Kobanê, Sakîne Kobanê ve Henîf Kobanê’nin cenazeleri binlerce kişi tarafından toprağa verildi.
Cenazeleri almak üzere Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan halk TEV-DEM, YPG/YPJ ve PYD bayrakları ile yaşamını yitirenlerin posterlerini taşıdı. "Şehid namirin" sloganları ile cenazeleri kurumdan alan halk, araçlarla Termik köyündeki Şehîd Dicle mezarlığına doğru yola çıktı.
Şehitlikte düzenelen askeri törenle devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan Şehit Aileleri Kurumu yöneticisi İzet Hemo, Rojava devriminde şehitlerin kahramanca direnişleri sayesinde büyük başarılar kazanıldığını ve bu nedenle herkesin bu kazanımları korumak için şehitlerin çizgisinde örgütlenmesi gerektiğini söyledi. Tüm şehit aileleri ile Kürdistan halkına başsağlığı dileyen Hemo, hiçbir gücün bu halkı şehitlerin yolundan döndüremeyeceğini ifade etti.
Törende Kobanê yönetimi adına ailelere başsağlığı dileyen Rûken Ehmed ise, kadınların öncülük ettiği Rojava devrimiyle artık Kürt halkının tüm insani, toplumsal ve ulusal haklarını elde etmesinin zamanı olduğunu belirtti.
Tören 9 savaşçının toprağa verilmesiyle sona erdi.