İktidar medyası kayyumlardan besleniyor

Van’da kayyum tarafından yönetilen belediyeler, iktidar medyasına her ay yaklaşık 300 TL ödeme yapıyor.

Van’da gasp edilen HDP’li belediyeler, kayyumlarla birlikte iktidar medyasına arpalık dağıtmaya başladı. 

Sabah, Yeni Akit, Yeni Şafak, Star ve Güneş gibi ‘gazeteler’ ile Melih Gökçek’e ait Beyaz TV gibi ‘televizyonlar’ kayyum belediyelerinden her ay para alıyor. Her gazete, tv ve ajansa aylık 20 bin TL fatura kesiliyor. Ayrıca her gün gasp edilen belediyelere toplu gazete satışı yapılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi personeli, bu gazeteleri almaya zorlanıyor.

BEYAZ TV ELEMANINA ÇİFT MAAŞ

Melih Gökçek’e ait Beyaz TV çalışanıyken Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak atanan Oğuzhan Öztay, İpekyolu Belediyesi Basın Müdürlüğüne de vekaleten atandı. Öztay, böylelikle çift maaşın sahibi oldu. Öztay, müdür olduktan sonra ‘Hocalı Katliamı’ adına yaptığı tek anma programı için 67 bin TL para harcadı.

CEMİYET ADI ALTINDA ÇETE

Van’da bu organizasyonu Van Gazeteciler Cemiyeti (VGC) yürütüyor. VGC’nin başkanlığını yapan Fatih Sevinç, aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü de yapıyor. Dernek yöneticisi olan Kenan Gül, Sabah ve Yeni Akit’in Van Temsilciliğini yaparken, ağabeyini de İpekyolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürü olarak yerleştirdi. Kenan Gül, ayrıca sahibi olduğu Elif Reklam üzerinden de besleniyor. VGC yönetimi de buna ortak. Bu ekibin içinde uzun yıllardır Van’da yaşayan ve HDP karşıtı faşizan tutumuyla bilinen Ziya Türk de var.

İLAN-REKLAMLAR ZAFER OTOMOTİV’E

İpekyolu Belediyesi’nde bilbaord ilanları, Sabah ve Yeni Akit temsilciliği yapan Kenan Gül’e ait Zafer Otomotiv şirketine veriliyor. 

FATURASI BELEDİYEYE, MOBİLYALAR TV’YE

Geçen hafta Büyükşehir Belediyesi’nde 47 bin TL’lik mobilya faturası kesildi. Bu mobilyalar, VGC Başkanı Fatih Sevinç’in de aralarında bulunduğu 4 kişi tarafından Van Gölü TV’ye aktarıldı.