'İntiharların sorumlusu savaşa bütçe ayıranlar'

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, bütçeyi savaşa ayıranların artan intiharların sorumlusu olduğuna dikkat çekti.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, kayyum gaspları ve son günlerde artan intihar vakalarına yönelik Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yaptı. Grup sık sık “Savaşa değil, halka bütçe” sloganı atarken, platform adına açıklamanın Türkçesini Yasemin Noyan, Kürtçesini ise Orhan İlim okudu.  

'MEDYA SORUMLULARIN SAFINDA'

Son 10 gündür ardı ardına toplu intihar vakalarının yaşandığını hatırlatan Noyan, intiharların, tek merkezden yönetilen medya grupları tarafından çarpıtılarak ekonomik boyutunun örtülmeye çalışıldığını söyledi.
Noyan, "Gerçekte büyüyen sermayedir, gelir farkıdır, yoksulluk ve işsizliktir” dedi.

İŞSİZLİK VERİLERİ PAYLAŞILDI

TÜİK verilerine göre, işsizlik oranının geçen yıla göre 2,9 puan artarak yüzde 14 oranına ulaştığı bilgisini paylaşan Noyan, işsizliğin bir yılda 980 bin artarak 4 milyon 650 bin kişiyi ve genç işsiz sayısının ise 2 milyon 800 bini bulduğunu kaydetti. Noyan, "DİSK-AR verilerine göre ise geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 21'e ulaşmıştır” diye ekledi.

'EMEKÇİLER BİRLEŞMELİ'

Emekçiler olarak tablonun nedenlerini de sorumlularını da iyi tanıdıklarını ifade eden Noyan, "Bu tablonun sorumluları savaş ve işgal politikaları safında yek pare dizilenler, bu uygulamalara ‘iyi şeyler’ diyerek ortaklaşanlardır" dedi.
Noyan, emekçi halkları faşizme karşı birleşerek emek mücadelesini yükseltmeye çağırdı.