İntikam birimlerinden 4 kentte eylem

İntikam birimleri, iktidar güçleri ve işbirlikçilerine dönük 4 kentte eylem düzenledi. Birimler, "Sonuç alana kadar düşmanı her yerde nefessiz bırakacağız" dedi.

Şehit Sakine Cansız ve Şehit Baran Dersim intikam birimleri, Amed, Van, Batman ve Adana'da eylemler düzenledi.

İntikam birimleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Büyük bir iddia ve kararlılıkla her yeri direniş alanı haline getirip elimizden gelen her şeyi, küçük büyük demeden mücadele alanına dönüştüreceğiz. Önderliksiz bir yaşama tahammülümüzün ve sabrımızın kalmadığını eylemlerimizle düşmana göstereceğiz. Yıkılma eşiğinde olan AKP-MHP faşist blokunu yerle bir edip 'Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür' mirası ile her zaman direniş hattının en ön safında yerimizi alacağız" denildi.

Birimler, "Kürdistan'dan TC ve faşist işgalci ordusu defolup gidene kadar durmayacağız yılmayacağız. Sonuç alana kadar düşmanı her yerde nefessiz bırakacağız" uyarılarını da yaptı.

ASKERDEN POLİSE, KORUCUDAN GASPÇIYA KADAR CEZA

Açıklamada, eylemlerin ayrıntıları da şöyle duyuruldu:

"Van

19 Ekim'de Van İpekyolu'nda kayyuma ait iki kepçe, iş makinesi yakılarak imha edildi.

11 Ekim'de Van Bostaniçi'nde polis karakolunda nöbet kulübesine yapılan eylemde bir polis etkisizleştirildi, bir polisin yaralandığı tespit edildi. Faşist TC polisi ve medyası gerçekleşen eylemi örtbas etme çabası içerisinde polisin intihar ettiğini yaymaya çalışsa da AKP kendi yalanlarına boğulmaya devam edecek!

Amed

17 Ekim'de Amed Farqin-Batman yol ayrımında, eski Üçyol üzerinde bulunan, korucuların ve askerlerin taşındığı minibüs ve Ford Connect araç sabotaj yapılarak ateşe verildi.

Batman

19 Ekim'de Batman merkez Dünya Hastanesi arkasında düşmanın paralı ordusuna ait bekçiye eylem gerçekleştirildi.

Adana

15 Ekim'de Adana merkezde pankart, yazılama, sticker çalışması yapıldı. İki noktada faşizme ait markete el yapımı ses bombası atıldı, maddi hasar oluşturuldu."