İntikam Birlikleri’nden Amed ve Van’da eylemler

“Şehit Savaş Amed İntikam Birimi” ve “Şehit Baran Dersim İntikam Birimi”, Amed ve Van’da düzenlenen bir dizi eylemi üstlendi. Eylemlerde polis ve “işbirlikçilerin” hedef alındığı belirtildi.

Şehit Savaş Amed İntikam Birimi adına yapılan yazılı açıklamada, 30 Kasım akşamı Amed’deki Sento Caddesi Rihan Park yakınında polis noktasına el yapımı patlayıcı atıldığı belirtildi. Açıklamaya göre, yalanan polisler oldu ancak sayının netleştirilemediği ifade edildi.

Amed’in Ziya Gökalp Mahallesi’nde uyuşturucu satışı yapılan bir eve el yapımı bomba atıldığını belirten İntikam Birimleri, uyuşturucu satıcısı olarak belirledikleri Ö.Ç, M.Ç. ve İ., isimli kişilerin uyarıldığını kaydetti.

İntikam Birimleri ayrıca Bağlar ve Sur’da “ajan işbirlikçilerin tespit edildiğini” belirterek, “Düşmanla bağlarını kesmezlerse cezalandırılacaklardır” diye uyardı.

Şehit Baran Dersim İntikam Birimi ise Van’da Türk polisine eş zamanlı olarak eylemler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamada “Merkez Beşyol semtinde düşman noktasına EYP atılmış, net sayı belirlenememiş birçok düşman askerinin yaralandığını tespit edilmiştir” denildi.

Aynı açıklamada devamla şunlar yer aldı: “İpekyolu, Sihke, Akköprü mahallesinde devriye gezen düşman araçlarına EYP atılmış ve araçta maddi hasar yaratılmıştır.

İpekyolu Askeri Alaya el yapımı patlayıcı atılmış korku, panik ve maddi hasar yaratılmıştır.”

İntikam Birimi, “Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırıları devam ettikçe eylemlerimizi artıracağımızı belirtiyoruz” diye uyardı.