İşgalci Türk devletinin katlettiği Ebas Îbrahîm Mehmûd son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk ordusunun 13 Haziran günü Pişder Beldesine bağlı Kanî Lan köyünde düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Ebas Îbrahîm Mehmûd, Süleymaniye’de yüzlerce kişinin katıldığı bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Türk ordusunun 13 Haziran günü Kanî Lan köyüne yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit olan Ebas Îbrahîm Mehmûd (Rêdûr) , bugün Süleymaniye’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Güney Kürdistan’ın birçok kentinden ve Tevgera Azadi üyeleri, RJAK, Güney Kürdistan PKK Şehit Aileleri Komitesi, Şehit aileleri ile yüzlerce kişi katıldı.

Şehit Mahmud’un cenazesini Qeladizê’den alan halk, Süleymaniye’de yüzlerce kişi tarafından karşılandı.

Dini vecibeler yerine getirildikten sonra şehit Mehmûd’un cenazesi Bekir Eco Mezarlığı’na getirildi.

‘KARDEŞİM AJAN VE İHANETÇİLERİN ELİYLE ŞEHİT EDİLDİ’

Şehit Ebas Îbrahîm Mehmûd’un kız kardeşi törende yaptığı konuşmada “Kardeşimin şahadetinden onur duyuyorum, çünkü o Kürdistan için şehit oldu. Kardeşim ajan ve ihanetçilerin eliyle şehit edildi. Şehit Rêdûr kurtuluş ve başarının şehididir” dedi.

PKK ŞEHİTLER KOMİTESİ: KANI YERDE KALMAYACAK

Cenaze törenine PKK Şehitler Komitesi de bir mesaj ile katıldı. Mesajda, “Şehit Rêdûr’un kanı yerde kalmayacak” denildi.

MIHEMED EBDULLAH: İHANET OLMAZSA KÜRTLER İŞGALCİLERİ YENİLGİYE UĞRATABİLİR

Tevgera Azadî Eşbaşkanı Mihemed Ebdullah da törende yaptığı konuşmada Türk devletinin sadece gerillaya değil, Kürt halkına saldırdığını söyledi.

“Eğer iç ihanet olmazsa bu saldırılar kırılır” diyen Ebdullah, şehit Rêdûr şahsında bütün şehitleri andı. İşgalciliğe karşı büyük bir irade ile direniliyor. Rêdûr da bu uğurda şehit düştü” diyen Ebdullah, KDP’ye de “Tarihte yeni bir kara sayfa açmak istemiyorsanız, işgalcilerin isteklerini yerine getirmeyin” diye seslendi.

İşgalcilerin saldırılarının endişe verici bir noktaya ulaştığına da dikkat çeken Ebdullah, herkesi duyarlı ve tutum sahibi olmaya davet etti.

Cenaze töreninde sık sık “Şehit namirin” sloganları atıldı.

BİR GRUP GENÇ, GERİLLA SAFLARINA KATILDIĞINI DUYURDU

Öte yandan cenaze törenine katılan bir grup genç de Türk devletinin işgal saldırılarına karşı, gerillaya katılma kararı aldığını açıkladı.

Aynı saldırıda şehit düşen Ebubekir Towfiq ise dün Qeladizê’de düzenlenen bir tören ile toprağa verilmişti.