İşgalciler kimyasal silah ve yasaklı bombalarla saldırıyor

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın eylemleri karşısında çaresiz kalan işgalci Türk devleti, kimyasal silah ve yasaklı bombalarla saldırıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 2 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 10 kez yasaklı bombalarla bombalamıştır. Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzilerini 2 kez kimyasal silahlarla ve Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerini ise 26 saat boyunca aralıksız bir şekilde kimyasal silah ve biber gazlarıyla bombalamıştır. Ayrıca alanlarımız 3 kez savaş uçakları, 14 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

27 Ekim 11:50 ve 12:40 saatlerinde Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla iki kez vurulmuştur. Bu eylemlerde 2 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi imha edilmiştir.

27 Ekim saat 13:50’de Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

27 Ekim saat 06:00’dan 28 Ekim saat 08:00’a kadar Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri aralıksız bir şekilde kimyasal silahlar ve biber gazlarıyla bombalanmıştır. İşgalciler zehirli dumanları aspiratör kullanarak savaş mevzilerine yönlendirmiştir.

27 Ekim saat 14:30’dan 15:00’a kadar Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri kimyasal silahlarla 2 kez bombalanmıştır.

27 Ekim 13:40 ve 17:50 saatleri arasında Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Pîrdoğan savaş mevzileri yasaklı bombalarla 6 kez bombalanmıştır. Aynı zamanda bombalamalarla birlikte kimyasal gazlar da kullanılmıştır.

27 Ekim saat 09:40’ta Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri yasaklı bombalarla 2 kez bombalanmıştır.

27 Ekim saat 15:00’dan 15:10’a kadar Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri yasaklı bombalarla 2 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

26 Ekim’de Metina’nın Gundê Şêlazê arazisi ile Zap Suyu çevresi savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır.

27 Ekim’de Kurojahro, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 14 kez bombalanmıştır.

27 Ekim’de Çemço, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

26 ve 27 Ekim’de işgalci Türk ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.”