İşgalcileri yenilgiye uğratacak tek güç gerilladır

HPG ve YJA Star gerillaları her türlü kimyasal silaha karşı kısıtlı imkanlarla büyük bir direniş sergiliyor. Ve bu direniş zafer ruhunu her geçen gün daha da yükseltiyor. İşgalcileri yenilgiye uğratacak tek güç gerilladır.

Dünyada ilk kez bu tür bir savaş çetin bir şekilde yürütülüyor, ilk kez kimyasal silahlara karşı tarihi bir direniş en üst düzeyde yükseltiliyor. Gerilla güçleri şu an Kürdistan topraklarını korumak için Medya Savunma Alanları'nda canlarını feda ediyor, işgalcilere karşılık veriyor ve düşman askerlerine ağır darbeler indiriyor. Tüm saldırılara rağmen HPG ve YJA Star gerillaları bu alanlarda tarihi bir direniş sergiliyor.

2021 yılından 2022 yılına kadar gerilla direnişi ile tarihe damga vurdu. Bu nedenle Türk devleti tüm devletlerle görüştü, Irak, İran ve NATO'nun desteği ile gerillayı tasfiye etmeye çalıştı. Türk devleti gerilla güçlerine karşı her yolu ve yöntemi denedi ama yine de başarılı olamadılar. Önce askerleriyle gerilla bölgelerini, özellikle de savaş tünellerini ele geçirmek istediler, asker cenazeleri gerillaların eline geçince düşman korkudan tarzını değiştirdi.

Köpeklerle savaş tünellerindeki gerillaları kontrol etmeye çalıştı. Fakat bu planları da tutmayınca daha sonra çok etkili patlayıcılarla bu tünelleri patlatmak istediler. Ancak şu ana kadar istedikleri sonucu alamadılar, çünkü askerler tünel girişlerine yaklaştıkları her an gerillaların saldırısına uğruyor. Askerler tekrar geri çekilmek zorunda kalıyor. Son dönemlerde ise tünellerin girişlerine patlayıcılar atıp patlatıyorlar. Gerilla güçleri, işgalci Türk ordusunun savaş tünellerinin çıkışlarında nasıl hareket ettiğinin görüntülerini de paylaştı. Askerler bu sefer de gerilla tünellerini kepçelerle yıkmaya çalışıyor.

Düşman hergün fosfor, klor, termobarik gibi kimyasal silah kullanıyor, Kürdistan dağlarını vahşi bir şekilde bombalıyor. Kullanan bu silahlar özellikle dar alanlarda hem yaydığı duman hem de insanlar üzerinde bıraktığı duman ile yakma, eritme ve insanları zehirleme gibi etkileri arttırıyor. Bu nedenle düşman kimyasal silah kullanma yöntemlerini tercih ediyor. Gerilla bölgelerine aralıksız bir şekilde saldıran Türk devleti NATO güçlerinin desteğine rağmen ilerleyemiyor. Çünkü bu saldırı 17 Nisan'dan beri devam ediyorsa gerillanın işgalci güçlere karşı başarısı en üst düzeyde demektir. Gerilla eylemlerinden dolayı düşman olduğu yerde tıkandı. Türk devleti bu durumu gizlese de HPG ve YJA Star gerillaları çektiği görüntülerle bu yalanları ortaya çıkarıyor.

Türk devleti medyasında her gün savaş yalanlarıyla özel savaş yürütüyor. Ancak HPG basın merkezi de bu yalanları çürüten belgeleri kamuoyuyla paylaşıyor. Bu kimyasalların kullanımında Türk devletine destek verenler ABD ve Rusya'dır. Yürütülen politikalarla NATO güçlerinin Türk devletine ne kadar destek verdiği çok açık. Sessiz kalmaları Erdoğan'a ne kadar büyük bir yardımda bulunduklarını gösteriyor. İşgalcileri yenilgiye uğratacak tek güç gerilladır. HPG ile YJA Star gerillaları her türlü silaha karşı kısıtlı imkanlarla direniyor ve savaşıyor. Savaşın başlangıcından bugüne kadar gerilla güçleri, arkadaşlarının tecrübelerinden öğrendikleri zengin taktiklerle savaş ilerlemektedir. Aslında bu savaşın kaderini gerillanın belirlediğini söyleyebiliriz. Türk devleti bu savaşı kendine göre yürütmeye çalışsa da Rêber Apo ile dağların şahinleri bu savaşı iradeleri ve güçleri ile yönetiyor. Dolayısıyla savaş bir gerilla savaşıdır, zafer gerilla zaferidir diyebiliriz.

Bir güç, inancı ve iradesiyle savaşıyor, diğer güç ise dünyada yasaklanmış olan kimyasal silahlarla savaşıyor. Xakurkê'den Zap, Avaşîn ve Metîna'ya kadar çok büyük bir savaş yürütülüyor. Hem sahada hem de savaş tünellerinde kimyasal silahlar yoğun bir şekilde kullanılıyor. Buna karşı büyük bir sessizlik var ama gerilla güçleri kimyasal silahlarla şehit olan arkadaşlarının intikamını almak için etkili adımlar atıyor. Zafer ruhu her geçen gün yükseliyor, Türk devleti kimyasal silahlar kullansa da gerillalar direniş ruhunu yükseltiyor. Bu ruh sadece dağlarda değil, şehirlerde Zîlan ruhu ile gerçekleşen fedai eylemlerle karşımıza çıkıyor. YJA Star'ın gerillaları şehit Rûken ve şehit Sara şahsında direniş devam ediyor.

Yine Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi şehitleri böyle bir dönemde bu tarihi savaşın simgesi haline geldi. Çünkü canlarını feda ederek acımasız bir saldırıya karşı mücadele ettiler. Son nefeslerine kadar 'Bijî Serok Apo', 'Bimirê dagirkerî', 'Bijî berxwedana gerilla' sloganları ile düşmana ağır darbeler vurdular.