Özgür Jiyanda: Türk askerleri korku içerisindeler

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı başlatılan Cenga Xabûr Devrimci Hamlesi'nde yer alan Özgür Jiyanda, Türk devletinin sonuç alamadığını ve askerlerinin Metina bölgesinde korku içerisinde olduğunu belirtti.

23 Nisan’da Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik işgal saldırılarına karşı gerillanın başlattığı Cenga Xabûr Devrimci Hamlesi’nde yer alan Özgür Jiyanda, işgal saldırılarının başından bu yana Türk devletinin sonuç alamadığını ve darbeler yediğini ifade etti. 

Metina bölgesindeki direnişte yer alan Jiyanda, Türk işgaline karşı Kürdistan’ın her tarafında direnişin olduğunu belirtirken, “Özellikle şimdi Metina bölgesinde bir işgalci hareket başlatıldı. Bu operasyonda gerilla direnişi ile karşılaştılar” dedi.

“Hiçbir sonuç alamadılar ve ilerleme sağlayamadılar” diyen Jiyanda, şöyle konuştu:

“Bu operasyon sınırdan yönetiliyor. Şimdiye kadarki tüm ilerleme girişimleri gerilla direnişi ile karşılaştı. Gerilla onlara darbeler vurdu ve şiddetli bir savaş yaşanıyor. 

Gerillanın direnişi karşısında Metina bölgesindeki Türk askerleri korku içerisinde yaşıyorlar ve savaş alanından kaçıyorlar. Kuşkusuz bu direnişi zaferle taçlandıracağız. Tutumumuz, 2021 yılını Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürlüğü yılı yapmaktır. KCK’nin başlattığı Özgürlük Zamanı hamlesi çerçevesinde daha aktif ve eylemsel bir katılımda bulunacağız. Bu tutum tüm yoldaşlarımızda hakimdir.”