Şehit Çelik’in cenazesinin verilmemesine tepki

MEBYA-DER, şehit HPG gerillası Cemal Çelik'in cenazesinin ailesine verilmemesine tepki gösterdi.

Amed Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), farklı tarihlerde şehit düşen gerillaların cenazelerinin ailelerine verilmemesine ilişkin Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığı içerisinde bulunan Kimsesizler Mezarlığı'nda açıklama yaptı.

'ELİNİZİ MEZARLARIMIZDAN ÇEKİN'

MEBYA-DER Eşbaşkanı Şeyhmus Karadağ, 2017 yılında Şırnak Besta bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Cemal Çelik ve diğer HPG gerillalarının cenazesinin Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü söyledi.

Cenazelerini almak için Şırnak Devlet Hastanesi’ne giden ailelerin, cenazelerini teşhis edemediğini belirten Karadağ, Çelik'in annesinin DNA testi vermek için 20 Şubat'ta ikinci kez Şırnak'a gittiği ifade etti. DNA testinin uyuşmadığı sonucunun 7 ay sonra aileye bildirildiğini aktaran Karadağ, ancak ailenin cenazenin Şırnak Devlet Hastanesi’nde olduğuna dair kesin beyanları olduğunu belirtti.

Şehit HPG gerillalarının cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi çağrısında bulunan Karadağ, "Ellerinizi ailelerin mezarlarından çekin. Biz dernek olarak ailelerin başvurularının takipçisi olup, her türlü hukuksal desteği sağlayacağız" dedi.