Şehit Bargiran Erkendi İntikam Birimi’nden uyuşturucu merkezlerine eylem

Şehit Bargiran Erkendi İntikam Birimi, Batman’da Kürt gençlerini kültürlerinden uzaklaştırmak, ajanlaştırmaya, madde bağımlısı haline getirmeye çalışan yerlere yönelik eylemler düzenlendiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit Bargiran Erkendi İntikam Birimi şunları belirtti: “AKP -MHP faşizmin Kürdistan'da yürüttüğü kirli politikaları gün geçtikçe artmaktadır ve kurumsal bir boyuta ulaştırmak için var gücüyle çalışmaktadır. Kürdistan’ın her yerini bu özel politikalarının güdümü haline getirmek için birçok argümanları devreye koymaktadır.

Halkımızı kendi politikalarının kurbanı haline getirmek değerlerini ayaklar altına almak kültürlerinden uzaklaştırmak için Kürt gençlerini ajanlaştırmaya, madde bağımlısı haline getirmeye ve birçok kirli işlere sevk etmeye çalışması kendine bir özel politika olarak belirlemiştir. Her ne kadar devlet güçleri bu politikada ısrar ederse de biz de bunu boşa çıkarmak için var gücümüzle halkımızla birlikte mücadeleyi daha da büyüteceğiz. Bu tür ahlaksızca yapılara izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz. Bunlara karşı her yerde eylemseliklerimiz geçmişte olduğu gibi daha da büyük olacaktır. Bu konuda çok ısrarlı olduğumuzu eylemseliklerimizle açığa çıkartacağız.

Batman da yapılan eylemler

Batman Yeşiltepe mahallesinde devlet eliyle uyuşturucu kullanıcılarının mekan haline getirdiği yere birimlerimiz tarafından EYP ile bir eylem düzenlenmiştir.

Batman Hilal mahallesinde Buğday Pazarı’nın önünde kimlik kontrolü yapmak isteyen düşman güçlerine EYP ile eylem düzenlenmiştir. Büyük bir korku ve paniğe kapılan düşman güçleri etrafı rastgele taramıştır. Ölü ve yaralıları tespit edilememiştir. Birimlerimiz sağlam bir şekilde yerine ulaşmıştır.”