Şêladizêli gençler: Canımız pahasına da olsa susmayacağız

Türk devletinin işgal saldırılarını kınayan Şêladizê Gençlik Meclisi, saldırılar karşısında canları pahasına da olsa pratik duruş sergileyeceklerini vurguladı.

Şêladizê Bölgesi Gençlik Meclisi, Türk devletinin Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile beraber Zap, Avaşin ve Metina alanlarına yönelik yaptığı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Saldırıların kınandığı açıklamada, saldırılara sessiz kalınmayacağı belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarını kınıyoruz. Türk devleti bilsin ki, biz dinç, diriyiz ve halkımız için çalışıyoruz. Askerleriniz bizim rızamız olmadan topraklarımıza geldi, bu yüzden yapılan saldırılara sessiz kalmayacağız. Burası sizin yeriniz veya bölgeniz değil. Şehit düşsek de intikam alacak binlerce genç olacak. Biz sizi Kürt halkının düşmanı olarak görüyoruz. Yoldaşlarımızı bahane ederek dağlarımızı, köylerimizi, tarlalarımızı kimyasallarla bombaladınız. Türkiye’de de sivillere yönelik şiddetli saldırılar yapılıyor. Kürdistan Bölgesi hükümeti de sizin önünüzde sessiz kalmayı seçmiştir. Canımız pahasına da olsa susmayacağız.

Geçmişte de KDP, Türk MİT’i ile beraber Şêladizê bölgesi ve çevresine saldırdı. Gençleri hedef alan hava saldırılarında 40 sivil katledildi. Şehitlerimizin hiçbiri düşman karşısında ihanet etmemiştir.

*13 yıldır işsizlik gençlerin parçası oldu.

*Gençlerin seçim propagandasında kullanılması, seçim öncesi gençlerin atanması ve onlara iş imkanları sağlanması konusunda çeşitli vaatlerde bulunmuştur. Ama propaganda dışında hiçbir planları yoktu. Buna rağmen Şêladizê bölgesindeki bazı gençler, iktidarın kirli yüzü, bir kısmı siyasi faaliyetler, bir kısmı da işsizlik nedeniyle şimdiden yabancı ülkelere kaçtı.

*Türk MİT’i, Güney Kürdistan ile birlikte, futbol sahaları adı altında gençleri grup grup ayırmış durumda. Bu gruplar arasında MİT’e çalışan kızlar ve kadınlar da var. Türk MİT’inin amacı, Güney Kürdistan’daki tüm gençleri hedef almaktır.

*Roj güçleri, gençleri susturmak ve tutuklamak için ciddi çalışmalar yapıyor. Gözaltına alınanlardan bazılarının 13 yaşın altında olduğuna dair bilgimiz var.

*Şêladizê Bölgesi Gençlik Meclisi olarak suçsuz yere tutuklanan ve şehit düşen masum insanlarımıza yaptıkları zulme karşı pratik bir duruş sergileyeceğiz.”