Şengal Özerk Yönetimi: Özgür ve özerk bir Şengal yaratacağız!

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, Şengal’in DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında,"Halkımıza ve şehitlerimize bedeli ne olursa olsun özgür ve özerk bir Şengal yaratacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Şengal’in büyük bir kahramanlık ve direnişle 13 Kasım 2015 tarihinde DAİŞ çetelerinden özgürleştirildiğini hatırlatan Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, “Bu adım özgürlük gerillalarıyla YPG-YPJ savaşçılarının YBŞ güçlerinin öncülüğünde geliştirildi. Şengal sokak sokak, ev ev ve adım adım özgürleştirildi. Bizler her şeyden önce bu direniş atılımında şehit düşenleri saygıyla anıyor ve özerk ve özgür bir Şengal yaratma sözü veriyoruz.

Êzidi halkı kölelik zincirlerini kırdı. Özerk ve özgür bir Şengal için büyük adımlar atıldı. Bu gelişmeler büyük bedeller ödenerek yaşandı. Bu nedenle de ihanet ve direniş çizgilerinin Şengal’in kurtuluşunun 7’inci yıl dönümünde yeniden hatırlamamız gerekiyor” dedi.

KDP’nin tek bir mermi sıkmadan Şengal’den kaçtığına dikkat çeken Özerk Yönetim, “KDP, ihanet çizgisini sürdürdü. Şengal’in özgürleştirilmesi hamlesinde de bu ihanet çizgisini sürdürmek istediler. Êzidi halkı, KDP’nin bu ihanetini ‘büyük ihanet’ olarak tanımlıyor. KDP o günden bu yana Êzidi halkına yönelik ihanetini sürdürüyor” diye belirtti.

Şengal’i özgürleştirenlerin KDP ve Türk devletinin saldırılarına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türk devleti hem Êzidi halkına hem de özgürlük gerillalarına saldırıyor. Şehit Seid, Mam Zeki, Zerdeşt Şengali gibi Şengal’i özgürleştiren öncülerimiz de Şengal’in özgürleşmesinde rol oynayan özgürlük gerillaları da bugün Türk devleti tarafından hedef alınıyor.”

Şengal’in özgürleştirilmesinin yıl dönümünde halkımıza ve şehitlerimize bedeli ne olursa olsun özgür ve özerk bir Şengal yaratacağımızın sözünü veriyoruz. Bizler gerillaların direnişinin de Şengal’in direnişinin de başarıya ulaşacağına inanıyoruz.”