Şengal halkı işgal saldırılarına karşı yürüdü

İşgal saldırılarına karşı yürüyen Şengal halkı, "Sonuna kadar topraklarımıza sahip çıkacak ve göç planlarını boşa çıkartacağız" dedi.

İşgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. İşgalci Türk devletine ait SİHA’lar her gün Şengal semalarında keşif uçuşu yaparak Şengal’e saldırıyor. Son olarak dün işgalci Türk devletine ait SİHA, sivil bir aracı hedef aldı. Saldırı sonucunda genç bir sivil şehit oldu ve bir kadın yaralandı.
Şengal Halk Meclisi'nin saldırılara karşı yürüyüş çağrısı üzerine bu sabah Şengal halkı kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi. Şengal’in merkezinde başlayan yürüyüş, Çarxeriya Yermûkê’ye kadar devam etti.

Yürüyüşe katılan kadınlar ve gençler, ‘Tolhildan!’ sloganını haykırdı.

'HALKIMIZIN DÖNÜŞÜ DE ENGELLENMEK İSTENİYOR'

Şengal Özerk Yönetimi adına konuşan Şengal Yönetim Kurulu Eşbaşkan Yardımcısı Dexîl İbrahim, şunları söyledi:

 "Son günlerde 4 defa Şengal’e saldırarak sivil halkımızı hedef aldılar. Son olarak dün sivil bir araç hedef alındı ve sivil bir yurttaş şehit edildi. Bu saldırılar bütün Êzidi halkına karşı yapılıyor. Bu saldırılarla halkımızı Şengal’den çıkarmak istiyorlar.  

Halkımız 8 yıldır çadırlarda yaşıyor. Geri dönmeleri için bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Bu saldırılarla halkımızın geri dönüşleri engellenmek isteniyor.”

 Dexil İbrahim, “Şengal Özerk Yönetimi olarak Şengal’den ayrılmayacağımızı belirtiyoruz. Sonuna kadar halkımıza ve topraklarımıza sahip çıkacak ve göç planlarını boşa çıkartacağız" mesajını da verdi.