Şengal halkı Türk devletinin saldırılarını protesto etti

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarını ve KDP'nin tutumunu protesto eden Şengal halkı, saldırıların biran önce son bulması çağrısında bulundu.

Şengal halkı işgalci Türk devletinin saldırılarına ve KDP'nin tutumuna tepki göstermek için 3 Mart 2017'de KDP'ye bağlı grupların Xanesor'a saldırdığı nokta bir yürüyüş gerçekleştirdi. Şengal Demokratik Özerk Meclisi öncülüğünde yapılan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

"Zap gerillalarının direnişi Êzidî gençliğini ayaklandıracak", "Bazên Zagrosê ruhuyla hainleri yok edin" yazılı pankartların taşındığı yürüyüşte, sık sık gerillaya destek sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Özerk Yönetim adına Dil Öğretmeni Nayif Şengali tarafından açıklama yapıldı.

Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınayan Şengali, "Bu saldırı Irak'ın egemenliğinin ihlalidir. Türkiye bu saldırılarla uluslararası hukuku ihlal etmiştir. Türkiye'nin saldırıları tüm Irak halkına yöneliktir" dedi.

KDP'nin saldırılara karşı tutumunu da eleştiren Şengali şunları belirtti: "Endişe verici olan, Kürt halkının tüm kazanımlarını hedef alan ve Irak'ın egemenliğini baltalayan bu Türk saldırılarıyla KDP'nin işbirliği yapmasıdır."

Açıklamanın sonunda Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerine, tüm Iraklı partilere ve uluslararası kuruluşlara Türk devletinin saldırılarını önleme çağrısında bulunuldu. Açıklamanın ardından protestolar sona erdi.