Şengal Meclisi: İşgale sınır koymanın zamanı geldi

Şengal Demokratik Özerk Meclisi (MXDŞ), Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik işgal saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “halkın işgal saldırılarının önüne bir sınır koymasının zamanının geldiğini” belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan MXDŞ, Zap, Metina ve Avaşin’e yönelik işgal saldırılarına karşı gerillanın direnişini selamladı ve gerillaya sahip çıkmaya çağırdı.

MXDŞ, “DAİŞ’i ortadan kaldırılmasında büyük rol oynayan halkımız ve güçleri, şimdi Rojava Kürdistan’ı, Şengal ve Medya Savunma Alanları’nda büyük bir saldırı ile hedef alınıyor. Halkımız her yerde güçlerinin yanındadır. Bizler şimdi vahşi bir düşmanla mücadele içindeyiz” dedi.

MXDŞ şöyle devam etti: “Şengal halkına olan saldırı, gerilla alanlarına olan saldırılar, Qamişlo’da Difa El-Weteni çetelerinin saldırıları, YBŞ-YJŞ ve Êzidxan Asayişi’ni etkisiz kılma girişimleri birbirinden farklı değildir.

Irak hükümeti adına Şengal’e olan saldırı ve Rojava Kürdistan’ında Şam hükümeti adına olan saldırılar olsa da esasında tüm bu saldırıların altında işgalci Türk devleti vardır. Medya Savunma Alanları’na yapılan saldırılar tesadüfi değildir ve bu saldırlar ne-Osmanlı projesi devamıdır.

Şengal halkı adına tüm Kürtler ve barışçıl halklara sesleniyor, halkın işgal saldırılarının önüne bir sınır koymasının zamanının geldiğini belirtiyoruz. Gerilla direnişine sahip çıkıyoruz. Êzidî topluluğu, yüzlerce gerilla ve savaşçının kanı sayesinde özgürleşti. Bizler Metina, Zap ve Avaşin direnişini saygıyla selamlıyor ve yanlarında olduğumuzu vurguluyoruz.”