Şengal Meclisi: Saldırı MİT ve KDP operasyonudur

Şengal’e yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki gösteren Şengal Demokratik Özerk Meclisi, bu saldırının MİT ve KDP’nin ortak operasyonu olduğunu belirterek, buna karşı yarın yapılacak yürüyüşe tüm halkın katılması çağrısında bulundu.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi (MXDŞ) bugün Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen ve bir Ezidi gencin şehit düşmesiyle sonuçlanan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Şengal’e yönelik ciddi yıkım planları olduğunu görüyoruz. Bu, MİT ve KDP’nin halkımıza yönelik ortak operasyonudur. Onlar bu saldırılarla halkın Şengal’e dönmesini engellemek ve toplumumuzun büyüyen özgür iradesinin gelişmesini engellemek istiyorlar. Bu son günlerde Şengal’e yönelik çok sayıda saldırı gerçekleşti ve Irak hükümeti sessiz kalmaya devam ediyor.  

Şengal’de bugün saat 18:20 sıralarında sivil bir araca hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırı sonucunda Girzerik toplumundan Mihsin Şemo Hîto adında bir genç şehit oldu, bir kadın da yaralandı. Şengal Özerk Yönetimi adına şehit ailesine başsağlığı ve yaralıya acil şifalar diliyoruz. 

Bu tehlikeli bir plandır ve tüm Êzidîlere yöneliktir. Bu temelde halkımızı ayağa kalkmaya ve sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Bu nedenle yarın saat 9:00’da yapılacak yürüyüş eylemi için halkımız Şengal Halk Meclisi önünde hazır olsun. Yürüyüşe katılmak tüm Êzidîlerin sorumluluğu ve şehitlere sahip çıkmaktır.”