Şenyaşar Ailesi Ramazan'da da direnişte

Şenyaşarlar'ın Urfa'daki adliye önündeki direnişi Ramazan ayında da sürecek. İftarı direniş nöbetinde açacak olan aile, dayanışma çağrısında bulundu.

AKP’li Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi Hacı Esvet, çocukları Adil ve Celal’i yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki önünde başlattığı nöbet eylemi 36. gününde devam ediyor. Sabah saatlerinde adliye önüne gelen aile, bina dışındaki bariyerlerin önünde oturarak direnişini sürdürmeye başladı.

'İFTARIMIZI BURADA AÇACAĞIZ'

Burada konuşan Ferit Şenyaşar, karşı karşıya kaldıkları saldırılara dikkat çekerek, "Adil bir yargılama olsaydı tutuklu kardeşim serbest bırakılırdı. Ailem darmadağın olmuş. Kardeşime ağır bir ceza verilerek tek kişilik bir odada tutuluyor. Biz eve gidemiyoruz. Ramazan ayı boyunca burada olacağız. İftarlarımızı burada açacağız. Gitmeyeceğiz. Savcının dediği 23 kişi tutuklanmadan buradan kalkmayacağız" dedi.

'SALDIRGANLAR DEVLET KURUMUNDA'

Şenyaşar, hastanede kendilerine saldıran AKP'li Yıldız'ın akrabalarının Suruç Belediyesi’nde ve devletin resmi kurumlarında işe alındıklarını belirterek, "Bizim teşhis ettiğimiz kişiler şu an kamu kurumlarında çalışıyorlar. Benim kardeşim kimseyi öldürmedi. Bilirkişi raporları da bunu kanıtlamaktadır" dedi.

Şenyaşar Ailesi, dayanışma çağrısında bulundu.