Şenyaşar Ailesi: Sonuna kadar mücadele edeceğiz

Direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi, "Sonuna kadar mücadele edeceğiz" diyerek, "İnsanlık suçunun üstünün örtülmemesini istiyoruz” mesajını verdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart’tan beri direnişini sürdürüyor.

Eylemin 207. gününde konuşan Ferit Şenyaşar, "3 insanımız Suruç Devlet Hastanesi içinde katledildi. Aradan 3 yıl 3 ay geçmesine rağmen maalesef yetkili savcılar bu davayı açmıyor. Bu işlenen katliam ve suça ortak oluyorlar” dedi.
Mücadelelerinin artık münferit olmadığını ve ülkede herkesin desteğini aldığını belirten Şenyaşar, “1 Ekim’den itibaren Meclis açılacak. Bütün siyasi partiler haklı davamızı takip ediyor. Meclis açıldığında ana gündem konularından biri bu davamız olacak. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Adliye önünden ayrılmayacağız” diye konuştu.

'İNSANLIK SUÇU ÖRTÜLÜYOR'

Siyasi baskı sonucunda kardeşinin hukuksuzca tutuklandığını dile getiren Şenyaşar, 2 taleplerinin olduğunu ifade ederek, "Birincisi, hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan kardeşimin serbest bırakılması, ikincisi ise hastanede işlenen insanlık suçunun üstünün örtülmemesini istiyoruz” dedi.

 Meclis’teki milletvekillerine seslenen Şenyaşar, “Burada bütün milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Urfa Adliyesi önünde yaşanan bu adaletsizliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” diye kaydetti.