Şenyaşar ailesine ziyaretler sürüyor

Şenyaşar ailesini ziyaret eden Halkların Köprüsü Derneği Genel Sekreteri Yusuf Ak, "Bu ailenin çığlığını duyun" dedi.

AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle başlattığı oturma eylemi 20’inci gününde sürüyor.

"Adalet" talebiyle eylemini sürdüren Şenyaşar ailesine dayanışma ziyareti gerçekleştiren Halkların Köprüsü Derneği Genel Sekreteri Yusuf Ak, “Benim İstanbul’dan buraya gelmem yetmez. Demokratik kitle örgütleri, sivil topluk kuruluşları ve muhalefet partilerine seslenmek istiyorum: Aileye sahip çıkmaları gerek. Adaletsizlik, hak hukuk tanımazlık var, artık bu devlette milletvekilli olmak bile bir anlam ifade etmiyor. Bütün Türkiye halklarının bu nöbete sahip çıkması lazım. Buraya gelemeyenler, bulundukları ilerde adliye önlerinde nöbet tutmalı” dedi.

Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Nisan’da görülecek karar duruşmasına katılım çağrısı yapan Ak, “Her ne kadar içi boşaltıldığı için bir anlamı olmasa da adaletin sağlandığı mahkeme salonlarında karar verenlere seslenmek istiyorum: Bu ailenin çığlığını duyun. Katliam yaşandı, buna karşı ailenin başlattığı ‘Adalet Nöbeti’ engelleniyor ve gözaltılar yapılıyor. Bu büyük bir zülüm ve kabul edilemez” diye belirtti.