Şenyaşarlar'ın direnişi 605. gününde

Urfa'daki Adalet Nöbeti'nde konuşan Ferit Şenyaşar, "Ortada bir insanlık dramı var, bir katliam var" dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 605’inci gününde devam ediyor. Adliye önüne gelen anne ve oğlu Adalet Köşesi'nde nöbetini sürdürüyor.

 Nöbete ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, nöbete Suruç Devlet Hastanesi'ndeki katliam dosyasının açılması ve 4 yıldır tek kişilik hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar'ın tahliye edilmesi talepleriyle başladıklarını hatırlatan Şenyaşar, "Hastane davasında 4 yıl sonra adil olmayan bir iddianame hazırlandı. Buna itirazlarımızı mahkemede dile getireceğiz" dedi.

Adliye önündeki ikinci taleplerinin 4 yıldır haksız, hukuksuz, üstünlerin talimatıyla hücrede tutsak bulunan kardeşinin tahliyesi olduğunu söyleyen Şenyaşar, "Annemin 2 oğlu ve eşi katledildi. İşyerinde yaptığımız bütün eylemler meşru müdafaa kapsamında olmasına rağmen kardeşim halen tutuklu bulunuyor. Dava İstinaf Mahkemesi'nde usulden bozuldu, eksiklerin tamamlanması için Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu dosyada tahliye kararı ya da beraat çıkmadığı takdirde annem ile birlikte TBMM'ye gideceğiz. Orada ben milletin vekiliyim, adaletten yanayım diyen hiçbir parti gözetmeksizin bütün siyasi partilerle görüşme talep edeceğiz. Adaletten yana olan herkesle beraber Meclis’te çağrıda bulunacağız. Ortada bir insanlık dramı var, bir katliam var. Biz adalet istiyoruz" diye konuştu.