Şerafettin Elçi mezarı başında anıldı

Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi vefatının 8’inci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 25 Aralık 2012’de yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Şerafettin Elçi, ölümünün 8’inci yıldönümünde Şırnak’ın Cizre ilçesi Asri Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hasan Özgüneş, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, HDP il ve ilçe yöneticileri ile Elçi ailesi ve sevenleri katıldı. 

Karanfillerin bırakıldığı mezarı başında konuşan Nuşirevan Elçi, Şerafettin Elçi’nin sadece Elçi ailesinin değil Kürt halkının bir ferdi olduğunu söyleyerek, “Kürtler olarak en ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte bizi bırakıp gitti. Hepimiz için ağır oldu gidişi. Kimi insanlar ölümlerinin ardından ama Şerafettin Elçi’nin ölümünün üzerinden yıllar geçtikçe onun eksikliğini daha iyi anlıyor ve özlüyoruz” ifadelerini kullandı. 

HDP’li Hasan Özgüneş ise, Elçi’nin Kürt hakkının mücadelesi için verdiği bedelden dolayı “Özgürlük şehidi” olduğunu dile getirerek, “Çocukluğundan beridir mücadele ediyordu. Defalarca gözaltına alındı ve tutuklandı” diye hatırlattı.

Özgüneş, “Amacı Kürt ulusal birliğini sağlamaktı. Elçi’nin bu amacını yerine getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Elçi mücadelesiyle önümüzü aydınlattı. Biz de geride kalanlar olarak o yoldan yürüyeceğiz ve birliğimizi sağlayana kadar mücadelemiz sürdüreceğiz” dedi.