Şerker: PKK’nin gençlik ruhunu daha da büyüteceğiz

Komalên Ciwan Koordinasyonu Üyesi Özgür Şerker, "PKK'nin gençlik karakteri ayakta olduğu sürece düşman ne yaparsa yapsın PKK'nin direniş ruhunu kıramaz" dedi.

Özgür Şerker, “Savaş ve saldırılar en üst aşamada olmasına rağmen PKK'nin her zaman canlı olan, kendini yenileyen, bu mücadeleyi aralıksız sürdüren gençlik ruhu düşmanın sonuç almasına müsaade etmiyor. Bundan dolayı tüm Kürdistan gençleri PKK gerçekliğini anlamak istiyorsa bu ruha bakmalıdır” dedi.

Komalên Ciwan Koordinasyonu Üyesi Özgür Şerker, PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuştu.

PKK hakikati araştırıldığında akla gelen ilk şeyin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan gerçekliği olduğunu belirten Özgür Şerker, "PKK'nin kuruluş yıl dönümü Başta Rêber Apo'ya Zap, Metîna ve Avaşîn başta olmak üzere Medya Savunma Alanları'nda direnen gerillalara ve yurtsevere Kürt halkına kutlu olsun. PKK'yi kuran, paha biçilmez değerlere kavuşturan, tüm halklar, kadınlar için bir umut haline getiren Rêber Apo'dur. Önderlik 50 yıldır mücadelesini amansız bir şekilde sürdürüyor. Bugün 24 yıllık ağır tecride, saldırılara, baskılara, düşmanın tüm dayatmalarına karşı Rêber Apo mücadelesini en üst seviyede sürdürüyor” diye konuştu.

HİTLER’İ DE GEÇTİ

Türk devletinin Kürt halkına yönelik 50 yıldır sürdürdüğü savaşta denemedik bir yöntem bırakmadığını ifade eden Şerker,  şunları söyledi: “Uluslararası güçlerin Rêber Apo ve hareketimize karşı saldırıları hiçbir zaman durmadı. Kürt halkının yaşamadığı şey kalmadı. Bugün de Kürtlükten bahsedenlerin, özgürlük davasına gönül verenlerin, insanlık değerleri için mücadele edenlerin uğramadığı insanlık dışı saldırı kalmadı. Düşman bu saldırılarla da yetinmeyip en vahşi yöntemleri kullanarak saldırılarını sürdürüyor. Bilindiği gibi günde onlarca kez kimyasal silah kullanıyor. Faşist Türk devletinin Kürdistan'daki kimyasal silah geleneğini herkes biliyor. Bu gelenek bugün Erdoğan tarafından gerillaya karşı kullanılıyor. Kimyasalcı Erdoğan, gerillanın bu iradesini, bu fedai duruşunu ortadan kaldırmak için kimyasal silah, zehirli gazlar dahi her türlü kirli yönteme başvuruyor. 50 yıldır yapmadıkları şey kalmamasına rağmen amacına ulaşamayan düşman bugün de Zap, Avaşîn ve Metîna'da her türlü vahşeti uyguluyor. Kendi askerini dahi yakan düşman Hitler vahşetini bile geçti.” 

GENÇLİK FELSEFESİ PKK’Yİ YENİLMEZ KILDI

Özgür Şerker, saldırılara direnen bir PKK gerçekliğinin söz konusu olduğunu belirterek, Hareket’in 50 yıllık süreçte yenilgi yaşamamasının sırrını ise şu sözlerle ifade etti: “Bu direnişi onurlu bir şekilde yürüten, bir bayrak gibi asla yere düşmesine izin vermeyen gerilla şahsında somutlaşan PKK'nin direniş ruhudur. Bu ruhu yaratan da Rêber Apo'dur. Önderlik 24 yaşında bu mücadeleye başladı. Gençliği ve iradesi dışında elinde hiçbir şeyi yoktu. Bu yürüyüşe inandı, özgürlük için yaşamını feda etti ve bu şekilde yola çıktı. 50 yıldır düşmanın tüm saldırılarına rağmen PKK ve Önderlik gerçeği yenilmemişse bu PKK'nin, Rêber Apo'nun gençlik karakteri ile bağlantılıdır. Rêber Apo PKK'nin mayasını gençlik ile oluşturdu. Apocu Gençlik Hareketi olarak biz de Önderliğin yarattığı bu çizgide mücadele yürütüyoruz. PKK'nin gençlik felsefesi PKK'nin yenilmesine engel oldu. Rêber Apo'nun yarattığı PKK ideolojisinde sonu gelmeyen bir arayış ve sorgulama vardır."

PKK'Yİ AYAKTA TUTAN GENÇLİK GERÇEKLİĞİDİR

Bugün Kürdistan'da yürütülen savaşın varlık yokluk savaşı olduğunun altını çizen Özgür Şerker, karşılarında Kürt halkını soykırıma uğratmak, Özgürlük Hareketini tamamen tasfiye etmek isteyen bir düşman olduğuna dikkat çekti. Bu saldırılara karşı fedaice direnen genç gerillalar olduğunu vurgulayan Özgür Şerker, şöyle devam etti: "Direniş mevzilerinde mücadele edenlerin hepsi genç gerillalardır. Bu da PKK de ihtiyarlığın olmadığı gerçeğini gösteriyor. Bugün PKK'yi ayakta tutan bu gençlik gerçekliğidir. Bundan dolayı PKK'de kimse yaşlanmaz her zaman genç kalır. PKK'ye saldıran güçler ise ihtiyarlığı temsil ediyor ve bu şekilde saldırıyorlar. Bu faşist, Kürt düşmanı rejim ne yaparsa yapsın Özgürlük Hareketini ortadan kaldırmaz. Ne kadar saldırı olursa olsun, ne kadar ağır bedeller ödenirse ödensin, ne kadar özel savaş yürütülürse yürütülsün PKK'nin bu direniş ruhunu kıramaz.

Bu direniş ruhunu bugün savaş gerçekliğinde çok daha iyi görüyoruz. Savaş ve saldırılar en üst aşamada olmasına rağmen PKK'nin her zaman canlı olan, kendini yenileyen, bu mücadeleyi aralıksız sürdüren gençlik ruhu düşmanın sonuç almasına müsaade etmiyor. Bundan dolayı tüm Kürdistan gençleri PKK gerçekliğini anlamak istiyorsa bu ruha bakmalıdır. Düşman bizi 100 yıl geriye götürmek ve Kürtleri tekrar köle yapmak istiyor. Buna karşı çıkan Kürt gençleri de PKK gerçekliğine ve Rêber Apo'nun felsefesine dönmelidir. Gerçeklik oradadır, bu mücadeleyi 50 yıldır sürdüren o karakterdir. İlk öncü şehitlerimizden heval Haki Karer'den, özgürlük tanrıçalarımız Sara ve Rûken'e kadar şehitlerimiz bu çizgiyi temsil ediyor. Genç savaştılar, genç mücadele ettiler bugün de biz de genç olarak zafere doğru gidiyoruz. Savaş ne kadar ağır olursa olsun bu mücadele asla sona ermeyecektir.

PKK'nin gençlik karakteri ayakta olduğu sürece, Kürdistan dağlarında bu irade ile savaştığı sürece düşman amacına ulaşmayacaktır. Kazanan gençlik ruhu, Rêber Apo'nun gençleri olacaktır. Rêber Apo'nun 50 yıllık mücadele yürüyüşünde gençlik hareketi olarak bu direniş ruhunu daha da büyüteceğiz. Bu vahşi, barbar düşman gençlerin kılıcıyla, direnişiyle ve zafer ruhuyla yenilgiye uğrayacaktır."