Şırnak’ta Cizre’deki operasyonlar protesto edildi

HDP Cizre İlçe Örgütü, siyasi soykırım operasyonları kapsamında ilçede yapılan ev baskınlarına tepki göstererek, “Botan halkı, her zaman olduğu gibi baskılara karşı dimdik ayaktadır. Baskılar bizi yıldıramaz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Cizre Örgütü, yönetici, üye ve Belediye Meclis üyelerinin sabah saatlerinde siyasi soykırım kapsımında yapılan baskınla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 10 kişi gözaltına alındığı baskında, Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya "gizlilik" kararı getirilerek, 24 saat avukat görüş yasağı da konuldu.

HDP Cizre ilçe örgütü binasında Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Hasan Özgüneş, Cizre Belediye meclis üyeleri, TJA ve HDP il ilçe yöneticilerinin katılımıyla operasyonlara ilişkin basın toplantısı düzenlendi. "Baskılar Bizi yıldıramaz" pankartı açılan açıklamada yerine kayyum atanan Mehmet Zırığ açıklama metnini okudu.

‘VİCDAN SAHİBİ OLANLAR YARGI ELİYLE SİNDİRİLİYOR’

AKP-MHP iktidarının yargıyı kullanarak, muhalefeti bastırmaya çalıştığını belirten Zırığ, "Faşizm, toplumun direnen, umut ve moral kaynağı olan güçlerine yönelerek büyük bir umutsuzluk ve yılgınlık yaratmak istemektedir. İktidar, demokratik mücadele dinamiklerini eritmek ve bir araya gelmelerini önlemek için tüm ideolojik aygıtlarını ve zor araçlarını devreye koymuş, başta partimiz HDP olmak üzere muhalif ve toplumsal mücadele yürüten tüm siyasi partileri, meslek odalarını, sendikaları, dernekleri, inanç gruplarını, kadın ve gençlik örgütlerini ortadan kaldırmaya; vicdanlı olan yazar, aydın ve sanatçıları yargı eliyle sindirmeye çalışmaktadır" diye konuştu.

‘BASKILARA KARŞI DİMDİK AYAKTAYIR’

HDP ve Kürt halkına karşı düşmanca bir politika yürütüldüğünü belirten Zırığ, "İktidar bloğu şunu çok iyi bilsin ki HDP'liler hiçbir zaman diz çökmedi diz çökmeyecekte, Botan halkı, her zaman olduğu gibi baskılara karşı dimdik ayaktadır ayakta kalacaktır. Baskılar bizi yıldıramaz" dedi.

Ardından konuşan Şırnak Milletvekili Nuran İmir de operasyonlara dikkati çekerek, şunları söyledi: "Her gün bir baskınla uyanıyoruz. Bu HDP'den korktuğunuzun ilanıdır. Ne yaparsanız yapın HDP güçleniyor. Saldırılarınız bizi bitirmeyecek, büyüyecektir. Her sokakta, her mahalle de halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi "HDP halktır halk burada" sloganlarıyla son buldu.