Aileler: Devlet çocuklarımızın cenazesini vermiyor

Dersim Ovacık'ta şehit düşen Hıdır Çallı ve Taylan Kutlar'ın cenazeleri hâlâ ailelere verilmedi.

Dersim'in Ovacık ilçesinde 10 Temmuz günü çıkan çatışmada hayatını kaybeden Hıdır Çallı ve Taylan Kutlar'ın cenazelerinin verilmemesine ilişkin aileler ve avukatları, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Cumartesi Aileleri ile çok sayıda kişi katıldı.

'DEVLET GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞIYOR'

Av. Sezin Uçar, bugüne kadar buna benzer birçok durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Garzan Mezarlığından alınan ve verilmeyen cenazeler buna örnektir. Müvekkillerimiz yaşamını yitireli iki ay oldu. Bu cenazelerin verilmemesi ve cenazeye işkence bir devlet aklının ürünüdür. Devlet cenazeleri vermeyerek bu şekilde ailelere gözdağı vermeye çalışıyor” dedi.

'SAVAŞ SUÇU!'

Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY DER) Eşbaşkanı Sultan Karasu, daha önceden Bitlis’in Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyünde bulunan Garzan Mezarlığı’nda 270’e yakın cenazenin çıkarıldığını hatırlatarak, “İki senedir bu cenazeler ailelere teslim edilmiş değil. Bu ne yazık ki bir politika haline gelmiştir” diye belirtti.
İHD İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aygül de "Bu bir savaş suçudur. Cenazeler aileler derhal verilmelidir” dedi.

'SAHİP ÇIKALIM'

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, AKP'nin insanlık değerlerine saldırarak ayakta kalmaya çalıştığını söyleyerek, "Buradan bütün demokrasi güçlerine seslenmek gerekir. Cenazelerimize sahip çıkalım” diye konuştu. 
Aileler adına basın açıklamasını okuyan Emrah Topaloğlu, 60 gündür Çallı ve Kutlar’ın cenazelerinin ailelerine verilmediğini söyledi.